mituri despre meditatie femeie

Ai vrea sa dai si tu o sansa meditatiei? E posibil sa te lovesti de unele mituri despre meditatie, care te pot face sa renunti chiar inainte de a incepe.

Daca te tenteaza sa dai o sansa meditatiei, pur si simplu, incearc-o. Invata o metoda simpla de a medita – poti face o meditatie bazata pe invatarea unui exercitiu de respiratie, de doar 5 minute. E important sa experimentezi singura cu meditatia ca sa intelegi mai bine ce se intampla cu corpul si cu mintea in acele momente. Cel mai important, nu crede orice mituri despre meditatie care iti ies in cale!

Mituri despre meditatie de care se lovesc incepatorii

Cand esti incepatoare, e inevtitabil sa nu te lovesti de macar de unul-doua dintre urmatoarele mituri despre meditatie. Dar incearca sa nu te lasi influentata de aceste mituri despre meditatie; multe n-au nicio legatura cu realitatea.

Nu-ti poti controla gandurile! La inceput e posibil sa fii bombardata de tot felul de ganduri, dar pe masura ce vei capata experienta necesara, le vei putea alunga mult mai usor. Nu e imposibil sa-ti controlezi gandurile!!! Chiar pe parcursul meditatiei poti folosi o serie de tehnici care te pot ajuta sa te concentrezi mai usor la respiratie si sa “uiti” de gandurile care te asalteaza non-stop.

Inainte sa crezi orice auzi despre meditatie, testeaza si apoi judeca!

Mituri despre meditatie – timpul!

Poti medita corect doar intr-un singur fel. Total gresit! In meditatie nu exista meditatie corecta. Poti medita chiar si cand mergi pe strada spre serviciu ori cand stai la coada la supermarket, cand gatesti sau cand faci baie. Nu te lasa prinsa in concepte rigide care iti spun ca “meditatia se face doar asa”. Cauta cat mai multe tehnici de meditatie, experimenteaza si nu te increde in astfel de mituri despre meditatie!

Nu ai timp suficient de meditatie. Ba ai! Si nu te gandi ca dupa job nu ajungi direct acasa ca sa meditezi. Fii mai flexibila: mediteaza dimineata 10 minute inainte sa incepi sa te pregatesti pentru job, mediteaza seara, dupa ce te asezi in pat, mediteaza in pauza de la pranz de la munca. Se gasesc atatea momente in care poti sa meditezi daca vrei… Lipsa timpului este doar unul dintre cele mai pacatoase mituri despre meditatie!

Mituri despre meditatie in care nu trebuie sa crezi

Meditatia te face mai vulnerabila. Da, poate ca meditatia te face sa fii mai in contact cu tine insati, sa-ti descoperi fricile, vulnerabilitatile, sensibilitatile. Dar asta nu insemna ca te face mai vulnerabila in relatia cu celorlalti. Ba dimpotriva! Meditatia te poate ajuta sa ai mai multa incredere in tine, sa fii mai deschisa si sa-i accepti mai usor pe ceilalti.

Sportul pe care-l faci e meditatia ta. Da, se poate spune ca sportul e un fel de meditatie, fiindca te elibereaza de stres. Dar nu iti creeaza acea conexiune cu corpul tau pe care o realizeaza meditatia. Daca faci sport, bravo! Dar da o sansa si meditatiei, este cu totul altceva!

Iata si cum faci fata miturilor inerente despre meditatie!

Foto: Guliver