Cand apar temeri nejustificate in meditatie, cel mai riscant este ca poti sa renunti. Daca esti incepatoare, e normal sa ai tot felul de frici: e greu sa te concentrezi ori esti prea ocupata ca sa ai timp sa meditezi. Vestea buna e ca temerile sunt doar temeri si nu realitati. Iata cum le depasesti!

temeri nejustificate in meditatie, lipsa timpului
Lipsa timpului este una dintre cele mai frecvente temeri nejustificate ce apar in meditatie

Temeri nejustificate – Ti-e teama ca n-ai timp sa meditezi

Daca te gandesti ca pentru o sedinta de meditatie zilnica ai nevoie de 30 de minute – o ora, cel mai probabil vei fi tentata sa renunti gandindu-te ca nu ai acest timp fizic la dispozitie.

Vestea buna este ca meditatia poate fi facuta si in 5 minute. Si nu numai atat, poate fi facuta oriunde si oricand. Nu trebuie sa te gandesti la meditatie ca la ceva restrictiv: stai in postura lotus si meditezi o ora!

Meditatia se poate face zilnic, dimineata sau seara. N-ai nevoie de mai mult de cateva minute ca sa stai tu cu tine si sa te relaxezi. Si vei vedea ca, in scurt timp, vei vrea sa maresti intervalul de meditatie.

Si poti medita si in drum spre birou, in parc, cat stai la semafor sau cand gatesti. Totul e sa-ti focusezi putin atentia pe respiratie!

Foto: Guliver