loc de relaxare femeie care mediteaza

Unde meditam mai bine: in dormitor sau pe canapeaua din living? Iata cum iti alegi un loc de relaxare si cum il aranjezi ca sa meditezi linistita.

Cand vine vorba de alegerea unui loc de relaxare nu exista un raspuns corect. Alegerea locului unde meditam depinde doar de noi, nimic nu e impus! Daca te simti confortabil sa meditezi in intimitatea propriului dormitor, acela ar trebui sa fie cel mai potrivit loc de relaxare si de meditatie pentru tine. Si e valabil pentru oricare alt loc!

Ce e important este sa simti ca acel loc de relaxare unde meditezi iti da o stare de bine si contribuie la relaxarea de care ai nevoie ca sa intri in starea de meditatie. Daca un loc de relaxare ales iti creeaza un stres cat de mic – sa zicem ca e zgomotos – atunci, cel mai probabil, nu vei face decat sa-ti ingreunezi singura sedinta de meditatie.

Casa este un loc de relaxare unde meditam cel mai usor. Iata cum o amenajezi!

Daca alegi sa meditezi in casa, cum facem cei mai multi dintre noi, iti dam cateva trucuri ca sa-ti pregatesti cum trebuie un mic loc de relaxare. Acest setup e important fiindca va contribui la succesul meditatiei tale!

Alege locul din casa unde urmeaza sa meditezi. E esential sa fie un loc unde tu te simti foarte bine. Dormitorul este cel mai la indemana, fiind o camera mai intima, unde iti poti crea propriul coltisor de meditatie. Nu ai nevoie de o camera intreaga, un mic spatiu delimitat in dormitor este suficient. Poti include aici o masuta, o saltea de yoga, o perna.

Daca nu te simti confortabil in acel loc de relaxare unde meditezi acum, schimba-l!

Fa curat! Daca mediul in care stai este curat si placut, mintea se poate relaxa mai usor de parcursul meditatiei. E foarte simplu! Incearca sa “eliberezi” pe cat posibil zona de meditatie, ca sa nu fie aglomerata si in dezordine. Evita sa meditezi in biroul din casa, fiindca iti va crea o stare de anxietate.

Adu “natura” in incapere. Natura este calmanta si relaxanta, de aceea e important sa aduci in spatiul de meditatie elemente naturale: plante verzi, vase cu flori naturale, borcane umplute cu nisip si scoici si chiar o mica fantana artificiala.

Cum amenajezi un loc de relaxare ideal

Lasa lumina sa intre inauntru. E important ca spatiul de meditatie sa fie luminat natural. Cu cat e mai multa lumina in camera, cu atat te va ajuta sa te relaxezi mai bine. In cazul in care camera nu este bine luminata, stinge orice lumina artificiala fiindca creeaza anxietate si aprinde cateva lumanari in fata carora sa meditezi.

Pune muzica de meditatie. Desi nu e obligatorie, muzica poate fi foarte relaxanta fiindca iti induce acea stare de meditatie de care ai nevoie. Si, in plus, te poate distrage si de la zgomotul exterior casei tale. Atentie ca muzica sa nu fie data foarte tare, ci la un nivel la care o percepi foarte fin.

Foto: Guliver