5 mituri despre dragoste de care sa te feresti

Cu atatea comedii romantice si povesti de amor la care suntem expuse, e usor sa apara mituri despre dragoste. Dar acestea te vor face doar sa suferi. Psychologytoday.com iti spune care sunt, pentru a le putea evita de acum incolo!

5 mituri despre dragoste – daramate!

Dragostea e o stare irationala in care te afli

Fals! Nu e chiar asa. De fapt, exista multe nuante in dragoste. Poti iubi putin, mult sau chiar deloc. Cateodata emotiile tale sunt rationale, alteori absolut deloc. Nu exista o regula general valabila. Nu pica in capcana acestor mituri despre dragoste si nici nu cauta prea mult explicatii logice pentru setimentele tale!

Nu alegi pe cine iubesti

Fals! Daca persoana de care te indragostesti se dovedeste a fi nepotrivita pentru tine, poti reusi, rational, sa te trezesti la realitate, daca lucrezi la asta. In acelasi timp, daca nu investesti intr-o relatie, chiar daca esti indragostita, e foarte posibil sa iti treaca sentimentele pe care le ai. Pentru a continua sa iubesti pe cineva, trebuie sa alegi sa faci asta!

Indragosteala e o stare psihologica unica

Nu chiar! Potrivit oamenilor de stiinta, starea de indragosteala seamana cu reactiile noastre la o situatie periculoasa. Cocktailul de hormoni care se activeaza atunci cand cunoastem pe cineva nou nu se secreta doar in caz de indragosteala. Iar de multe ori, aceasta stare, care pare incomparabila, seamana cu cea pe care o traieste un consumator de cocaina.

Mai are balta peste

Iarasi, fals! Desigur ca exista si alte persoane cu care ai fi compatibila. Dar acest lucru nu inseamna ca mereu exista alte optiuni pentru tine. Si ca, pentru ca exista probleme in relatie, ar trebui sa te desparti imediat. O asemenea decizie e importanta si trebuie cantarita bine… oricat peste ar avea balta.

Pentru a primi, trebuie sa dai in aceeasi masura

Nu! Cercetatorii au descoperit ca in relatiile in care partenerii masoara cat primesc si cat dau, despartirea este foarte probabila. Ideea cu iubirea este sa dai neconditionat si din toata inima, fara sa astepti ceva in schimb. In afara de respect si comunicare, desigur!

Foto: iStock.

Daca ti-a placut acest articol, poti descoperi altele asemanatoare dand like pe pagina noastra de Facebook.

Ideile noastre despre dragoste sunt legate de asteptari gresite. Iata alte 7 mituri despre iubire care te fac nefericita!