Mituri despre sex.

Pe internet circula o multime de mituri despre sex si, daca nu esti prea fericita cu viata ta amoroasa, poti sa cazi usor in capcana! De exemplu, multe dintre alimentele cu efect afrodiziac au, mai degraba, efect placebo!

Daca nu ai o viata sexuala asa cum vezi prin filme – si e putin probabil sa fie chiar asa intotdeauna – s-ar putea sa iti pui tot felul de probleme legate de viata ta amoroasa. Inevitabil ajungi sa citesti pe internet tot felul de mituri despre sex. Si, apoi, cum sa alegi intre ce e adevarat si ce e fals? Ce alimente afrodiziace fac, intr-adevar, o diferenta? Cum iti dai seama ca ai o problema sexuala? Cand sa il crezi pe partenerul tau ca e bine sa va protejati cu altceva decat prezervative?

3 mituri despre sex

1 Cand cineva spune ca si-a facut analizele inseamna ca e sanatos

Diferiti medici testeaza diferite boli cu transmitere sexuala. Niciunul nu face insa toate analizele. De obicei, se testeaza gonoreea, chlamidia, sifilisul, HIV si hepatita, potrivit Oprah.com. Dar sunt peste 20 de boli cu transmitere sexuala si niciun medic nu ti le va recomanda decat daca soliciti in mod special sau daca exista suspiciuni in acest sens. Asa ca, daca intalnesti un tip cu care vrei sa ai o relatie serioasa si vreti sa faceti sex fara prezervativ, nu te increde in faptul ca iti spune ca si-a facut “toate analizele”. De exemplu, barbatii nu isi fac aproape niciodata analize de detectare a virusului HPV, pentru ca acest virus nu le influenteaza starea de sanatate.

2 E dovedit stiintific faptul ca stridiile au efect afrodiziac

Faptul ca stridiile au efect afrodiziac e unul dintre cele mai banale mituri despre sex. Dupa ce au citit peste 50 de studii despre alimentele care se presupune ca ar creste libidoul, cercetatorii de la Societatea Internationala de Medicina Sexuala din SUA au concluzionat ca ciocolata, stridiile, mierea, la fel ca alte astfel de alimente, nu fac o mare diferenta cand vine vorba de apetitul sexual. Mai degraba ar putea fi vorba despre efectul placebo, care conteaza enorm in viata sexuala. Pe de alta parte, unele mirosuri, sunete, melodii sau lumanari – lucruri asociate cu intimitatea – pot creste dorinta sexuala.

3 Doar dorinta spontana e adevarata

Adevarul e ca exista doua tipuri de dorinta: spontana si receptiva. De obicei, pe cea spontana, care apare din senin, o asociem cu o viata sexuala sanatoasa. Dar exista si cealalta varianta, cand incepi sa te simti surescitata si de-abia apoi incepi sa ai sentimentul ca vrei sa faci sex, explica Virginia Sadock, profesor de psihiatrie si director al unui program de sexualitate umana. Se stie inca din 1970 ca nu e obligatoriu ca dorinta sa apara spontan. Dar ideea ca, daca nu te apuca cheful de sex din senin, nu esti normal, e extrem de raspandita. Dar, sa fie clar: ideea ca doar dorinta spontana e sanatoasa poate fi trecuta pe lista de mituri despre sex! La fel de normala este si dorinta receptiva!

FOTO: Guliver

Citeste si: Plictisita de sex? Iata ce ti se intampla, de fapt.