Mutarea cu iubitul: cum iti afecteaza corpul

Deja petreceti aproape fiecare noapte impreuna si recent v-ati hotarat sa impartiti aceeasi locuinta. Pe langa stresul cu mutarea, urmeaza o perioada de schimbari. Bustle.com iti spune ce se intampla cu corpul tau cand intervine mutarea cu iubitul. 

5 schimbari in corpul tau la mutarea cu iubitul

1.Ti se modifica sistemul imunitar

Pentru amandoi este la fel. Un grup de cercetatori a realizat un studiu pe sase luni si a descoperit ca sistemele imunitare ale cuplurilor care locuiesc impreuna se sincronizeaza. Asemanarile vin din crearea unei rutine comune: sunteti expusi la aceleasi bacterii, mancati aceeasi mancare si respirati acelasi aer.

2. Ti se imbunatateste starea emotionala

Este valabil mai ales pentru femei. Un alt studiu a relevat ca femeile care se muta cu partenerul se simteau mai bine din punct de vedere emotional, pentru ca simteau mai multa stabilitate in viata lor.

3. Ai mai multe sanse sa faci copii

Un raport al unei organizatii americane a raportat ca 20% dintre femeile care s-au mutat cu cineva pentru prima oara au ramas insarcinate la mai putin de un an de coabitare, cu 5% mai multe decat in anii anteriori.

4. Nu te mai descurci la fel de bine cu stresul

Aceasta schimbare este valabila daca nu esti maritata. Un studiu universitar realizat pe cupluri casatorite si pe cupluri care doar locuiesc impreuna a aratat ca cea din urma categorie avea activitate mai mica in zona hipotalamusului, partea din creier care proceseaza stresul. Cercetatorii sunt de parere ca motivul este presiunea pe care o resimt partenerii pentru a oficializa relatia.

5. Vei fi mai sanatoasa

Si un alt studiu, aparut in 2012, arata ca sanatatea celor care se muta impreuna creste simtitor odata ce impart acelasi apartament. Acestia erau mai putin depresivi si aveau mai multa incredere in ei. Si au raportat in general ca se simt mai bine din punct de vedere fizic.

Daca ti s-a parut folositor acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook, pentru a gasi si altele asemanatoare

Foto: iStock

Am vorbit despre corpul tau dar, daca te muti cu iubitul, cum se schimba viata ta?