noua iubita a fostului tau iubit

Noua iubita a fostului tau iubit este prezenta in viata lui, dar uneori poate aparea si in viata ta. Cum sa nu te compari cu ea? Citeste ce au de spus cei de la Elite Daily.

Sigur ca e greu sa treci printr-o despartire dupa o relatie pe termen lung. Si de multe ori situatiile sunt inconfortabile, ciudate, dureroase.

In timp, durerile despartirilor se estompeaza si lucrurile parca merg mai usor. Asta pana cand o poza cu noua iubita a fostului tau iubit si cu EL iti apare in news feed. Simti ca iei foc, ca explodezi. Si, mai mult, nu reusesti sa nu te intrebi “De ce eu n-am fost de-ajuns?”

De aici si pana la a spiona viata pe care o duce noua iubita a fostului tau iubit e un pas mic. Pana la urma retele sociale “ajuta” la asta. Incepi sa compari felul in care aratati amandoua, succesul ei cu cariera ta, stilul vestimentar, totul…

Incepi sa te crezi urata, incepi sa judeci, desi nu o cunosti pe noua iubita a fostului tau iubit, aduni bucatele de puzzle si te compari, te tot compari? De unde acest masochism? Editorii de la Elite Daily spun ca de “vina” ar fi stima de sine scazuta si lipsa iubrii de sine.

De ce sa te compari cu noua iubita a fostului tau iubit daca suferi cand faci asta?

Asta spune mai multe despre tine decat despre ea. Conform specialistilor in relatii, continui sa te compari cu noile iubite (sau cu fostele iubite) pentru ca iti doresti ca tu sa fii unica in viata lui. Asta inseamna ca nu te simti bine in pielea ta si in viata ta si ai nevoie sa fii validata, apreciata, observata.

Te intrebi daca noua iubita a fostului tau este mai buna decat tine? Expertii in relatii spun ca noi facem asta des: nu ne intrebam ce a mers rau in relatia de cuplu pana cand EL nu apare cu altcineva.

Si atunci o observam mai degraba pe EA – cum arata, cum se poarta el cu ea – sa cautam sa aflam daca noul cuplu este mai fericit decat cel vechi. Nu este vorba despre cine este in viata lui, ci despre cum ne vedem noi in vietile noastre.

Noua iubita a fostului tau iubit: ce are ea si nu ai tu?

Sa presupunem ca esti altfel decat actuala lui iubita. Asta nu inseamna ca esti o pereche mai buna pentru el decat este ea. Faptul ca fostul tau iubit este cu cineva diferit spune lucruri despre el, nu despre tine.

Noua iubita a fostului tau iubit este diferita de tine si asta e si ideea. V-ati despartit cu un motiv si atunci el a cautat un altfel de om sa-i fie alaturi. Asa ca nu ramane prinsa in detalii, unii oamenii nu se potrivesc si basta!

Cum sa nu te mai compari cu actuala iubita a ex-ului tau?

Sa o tot cauti in social media sau pe Google poate deveni un obicei tare urat. Asa ca trateaza acest obicei urat ca atare. Lucreaza la asta in fiecare zi. Fa orice sa nu il mai cauti si nici pe ea.

Nu te gandi ca e necesar sa te arunci intr-o alta relatie de cuplu doar ca sa uiti de el sau de actuala lui partenera. Incepe de la tine! Uita-te la tine! Cunoaste-te! Iubeste-te!

Sigur, pare cel mai dificil lucru cu putinta. E posibil oare sa te bazezi totusi pe stima de sine? Sa gasesti chiar in tine validarea si aprecierea de care ai nevoie si pe care o tot cauti la altii? DA! Este posibil! E necesara doar putina disciplina.

Cand esti in cele mai negre clipe, adu-ti aminte ca nu mai esti impreuna cu el dintr-o cauza reala, care nu a disparut peste noapte. Poate ca erati persoane diferite atunci (si sigur erati). Si acum sunteti diferiti. Si aveti nevoie de altfel de oameni in vietile voastre. Asta nu inseamna ca ai pierdut si el a castigat. E vorba doar de compatibilitate.

Poate fi greu sa treci peste despartirea de un barbat iubit. Mai ales daca il vezi fericit alaturi o alta femeie. Atunci e bine sa iti aduci aminte de ce l-ai parasit sau de ce a plecat el. Ce motive ati avut sa nu mai fiti impreuna.

Concentreaza-te sa iti imbunatatesti viata, sa fii tu mai fericita cu tine si accepta ca despartirea voastra a fost o decizie buna. Cu cat vei fi mai fericita cu tine, cu atat nu va mai conta cine sau ce e in viata fostului tau iubit.

Adu-ti aminte mereu ca esti destul, ca, daca ar fi fost sa fie, era. Si ca poate ai nevoie de ceva diferit in viata ta. Si sigur vei sti ce ai nevoie cand il vei gasi. Asa nu vor mai conta nici noua iubita a fostului tau iubit, nici noua lui fericire.

Citeste si: Il urasc pe fostul: invata cum sa mergi mai departe dupa o despartire

Foto: Gulliver