nu ai orgasm cu iubitul

Nu ai orgasm cu iubitul? Crezi ca esti singura afectata de asta! Dar ltimele studii psihologice demonstreaza ca iubitul tau tine foarte mult sa te duca pe cele mai inalte culmi ale placerii. Este chiar una dintre motivatiile principale ale barbatului atunci cand face sex!

Ai vazut “Cand Harry a cunoscut-o pe Sally?” Iti amintesti scena aceea in care Sally isi demonstreaza abilitatile de a mima un orgasm, in timp ce se afla cu Harry la un restaurant? Harry ii spunea lui Sally ca nimeni nu mimeaza orgasmul bine si ca el se prinde atunci cand o femeie face asta! Ei bine, femeile mimeaza placerea mai bine decat ar crede partenerii lor. Si studiile spun ca fac asta pentru ca EI, barbatii, sa se simta mai bine! Motivele pentru care femeile joaca rolul doamnelor bine satisfacute? Unele femei au declarat ca fac asta cand se simt obosite si nu vor insistentele partenerilor.

Dar ce spun domnii in legatura cu orgasmul feminin? Se pare ca daca nu ai orgasm cu iubitul el se va simti incapabil, dat la o parte. Va crede asta si daca tu apelezi la masturbare sau la jucarii erotice pentru a atinge climaxul. Si, desi se pare ca femeile heterosexuale au orgasm mai putin, nu e doar vina barbatilor! Sunt atatea la mijloc!

Societatea moderna a intors la polul opus mentalitatea atator secole in care sexualitatea femeii nu conta. Acum 100 de ani o femeie ce isi dorea placere era catalogata drept nimfomana. Si chiar recent, in cateva tari din Africa au declarat ilegala mutilarea genitala feminina, cazuri in care femeilor li se extirpa clitorisul, “sursa” placerii. Si tot in lumea contemporana, revistele feminine sunt pline de titluri de genul “Nu ai orgasm cu iubitul? Iata ce sa faci!”. Orgasmul femeii e de-a dreptul celebrat si mai mult de-atat! Nu mai e suficient un banal orgasm, doamnelor si domnilor! Se vorbeste de ejaculare feminina, de feluri de orgasm. Si, desi, exista multe trucuri pe care barbatii le pot invata din aceste materiale, ele vin si cu o serie de temeri pentru partenerii nostri.

Se pare ca daca nu ai orgasm cu iubitul, nu suferi doar tu! Asa cum femeile se ingrijoreaza ca partenerilor nu le vor placea corpurile lor, si domnii au anxietati. Insa sunt legate de felul in care performeaza sexual si de cum le ofera femeilor orgasm. Totul se leaga de masculinitatea lor.

  • Exista barbati ce sufera de stresul de a fi barbati. De a fi masculini. Lor le creste sau le scade increderea in sine in functie de factorii externi. Iar felul in care performeaza in dormitor conteaza foarte mult. Genul acesta de barbat va cauta mereu sa isi re-confirme masculinitatea.
  • Barbatii se asteapta sa ofere placeri mai intense partenerlor daca acestea nu au avut parte de ele pana in prezent. Efectul asupra masculinitatii insa nu este mare, constrar asteptarilor.
  • Indiferent de cum este iubitul tau, ca esti traditionalist sau declarat pentru egalitatea intre sexe, studiile au indicat ca atunci cand nu ai orgasm cu iubitul nu i se confrima masculinitatea, virilitatea. Deci, da, orice barbat vrea sa ofere femeii cu care este orgasmul vietii ei!
  • Fie ca barbatii isi doresc ca femeia sa simta placerea, pentru placerea femeii, fie ca isi doresc asta pentru ca ele la randul lor vor oferi “reciprocitate”, la baza sta aceeasi dorinta de masculinitate.
  • Din punct de vedere evolutiv, psihologic vorbind, se pare ca barbatii isi doresc din ce in ce mai mult sa ofere placere femeilor. Studii noi au demonstrat ca barbatii ce nu se bucura de o anumita situatie materiala sau recunoastere civica, vor sa isi faca femeile sa se simta mai bine, in comparatie cu barbatii ce se bucura de un anumit status social. Un fel de “mita” prin sex fantastic, asa incat femeia sa se simta motivata de a ramane in relatie.
  • Barbatii sunt vazuti drept “usor de inlocuit” fata de femei. Mai multi barbati mor la varste tinere si au joburi riscante. Statistic, se pare ca peste 60% din femei s-au reprodus de-a lungul timpului, fata de 40% din barbati! Ceea ce inseamna ca statutul de barbat trebuie re-castigat. Pentru ca un barbat ce “se culca pe o ureche” risca sa fie abandonat. Asa ca, a oferi placere, a fi un iubit potent este o metoda a barbatilor de a fi folositori, de a se simti pretuiti si iubiti.
  • Barbatii vad sexul drept metoda de de-stresare. Drept metoda recreationala, de a se ditra, de a se simti apreciati, iubiti. Barbatii primesc afectiune rar in afara momentelor in care fac sex. Si de aceea sexualitatea este atat de importanta pentru ei. Daca nu ai orgasm cu iubitul il privezi de multe si se pare il “ajuti” sa se simta mai putin iubit si apreciat.

Se pare ca barbatii care ofera placere femeilor se vizualizeaza in roluri de barbati fatali. Daca nu il lasi sa iti produca placere, il privezi de efectul “James Bond” asupra virilitatii lui. Din pacate, atunci cand se intampla asta, in mod inconstient barbatii pun presiune pe femei! Dar totul se intampla din dorinta arzatoare de a fi mai barbat. A intelege ca atunci cand nu ai orgasm cu iubitul inseamna ca il impiedici sa isi construiasca masculinitatea, te va ajuta sa privesti sexul altfel. Si ar mai fi ceva de adaugat: gandeste-te in cate moduri barbatii sunt emasculati de catre femei, de isi doresc cu atata ardoare sa isi redobandeasca statusul de macho de fiecare data!

Citeste si: 14 caracteristici ale femeilor care stiu sa se bucure de sexualitatea lor

Foto: iStock