Vorbesti cu cea mai buna prietena despre relatia ta? Nu e chiar OK!

Tu vorbesti cu cea mai buna prietena despre relatia ta? Toate fetele fac asta, dar nu e cea mai buna idee! S-ar putea sa afecteze relatia ta cu ea, nu cu partenerul tau! Mai bine astepti cateva zile inainte sa ii povestesti ce s-a intamplat!

Ti se pare ca, daca vorbesti cu cea mai buna prietena despre relatia ta, poate fi de folos. Asa e? Din pacate, nu e intotdeauna o idee prea buna, noteaza cei de la Psychologytoday.com. Chiar daca va stiti de ani buni, aveti incredere una in cealalta si ati fost una langa alta in perioade dificile, nu inseamna ca e intotdeauna o idee buna ca vorbesti cu cea mai buna prietena despre relatia ta. Ba chiar aceasta decizie se poate intoarce impotriva ta.

Ce se intampla cand vorbesti cu cea mai buna prietena despre relatia ta

Cand esti suparata, poti sa exagerezi si sa transmiti lucrurile intr-un mod mai dramatic decat s-a petrecut in realitate. In orice caz, cand vorbesti cu cea mai buna prietena despre relatia ta, nu povestesti si punctul de vedere al iubitului tau. In momentul in care “lovesti” in partenerul tau – iar asta se poate intampla chiar daca il iubesti, cand esti ranita – prietena care te asculta poate incasa din durerea pe care tu o simti si va ajunge sa aiba resentimente fata de iubitul tau. Si, chiar daca il cunoaste, prietena ta e, totusi, prietena ta, nu a iubitului tau.

Sa spunem ca ai trecut peste cearta cu iubitul tau si sunteti iar impreuna, extrem de fericiti, iar neintelegerile au disparut complet. Lucrurile merg minunat, iar tu iesi sa iei masa cu cea mai buna prietena, pe care nu ai mai vazut-o de la “marea cearta”. Bineinteles ca discutia ajunge rapid la acea cearta. Prietena ta se va astepta sa fii inca suparata si nervoasa din cauza comportamentului iubitului tau, dar tu nu mai esti. Ea, insa, a ramas suparata pe el. Dintr-o data, intre voi doua apare o ruptura de conexiune. Ea nu a trecut prin procesul de vindecare prin care ai trecut tu si, desi nu a fost atat de afectata, e inca suparata si nu va crede ca viata ta e minunata acum, asa cum ii marturisesti.

Riscul impartasirii unor sentimente exagerate

Cel mai probabil, daca vorbesti cu cea mai buna prietena despre relatia ta si treceti printr-o astfel de situatie, ea nu va sti cum sa gestioneze disconfortul pe care il simte si nu va mai fi atat de intelegatoare cu tine. Iar tu, vazand ca nu poate sa iti impartaseasca bucuria de acum, vei fi tentata sa dai inapoi emotional. Atunci se produce ruptura.

Chiar daca pare contraintuitiv, s-ar putea sa nu fie cea mai buna idee sa vorbesti cu cea mai buna prietena despre relatia ta in momentele de suparare maxima. E mai intelept sa filtrezi unele dintre sentimentele pe care le ai inainte de a le impartasi cu cea mai buna prietena, pentru ca, altfel, ea nu va putea sa isi formeze o parere obiectiva. Asa ca, data viitoare cand te mai certi cu iubitul, ai rabdare si analizeaza-ti putin sentimentele. Daca le pui pe hartie, s-ar putea chiar sa nu te mai simti atat de trista si de furioasa. Si, daca vrei sa vorbesti cu cineva despre asta, incerca sa gasesti o persoana care poate vedea relatia in intregimea ei, nu doar punctul tau de vedere.

FOTO: Guliver

Citeste si: De ce sa ai o prietena buna. Uneori, te poate ajuta mai mult decat iubitul!