Ce sa faci daca nu iti place cum arati.

Stereotipurile, mesajele negative din presa si de la oamenii din jur iti pot afecta imaginea pe care o ai despre tine. Cand nu iti place cum arati, gandeste-te ca tine de puterea ta psihica sa schimbi acest lucru!

Felul in care te vezi tu insati ca personalitate schimba inclusiv felul in care te privesti in oglinda. Dar e greu sa te vezi cu ochi buni cand in jurul tau circula numai mesaje negative. Influentele externe te pot face sa te simti nesigura in societate, sa nu ai incredere in tine sau chiar sa devii anxioasa. E greu sa iti pastrezi tu insati o impresie buna despre felul in care arati daca iti ajung la urechi tot felul de comentarii rautacioase.

Daca nu iti place cum arati si vrei sa iti construiesti o imagine de sine mai buna, adreseaza-ti cateva intrebari: Esti prea critica cu tine insati? Esti perfectionista? Te compari cu alte persoane? Judeci oamenii dupa aspectul lor fizic? Ce iti transmit cei din jur despre felul in care arati?

Ce sa schimbi la tine daca nu iti place cum arati

Sa ai o imagine pozitiva asupra aspectului tau fizic porneste din felul in care te raportezi la tine. Ai nevoie de stima de sine, de o atitudine pozitiva si de stabilitate emotionala. Iar aceste lucruri sunt greu de mentinut la un nivel optim.

Stima de sine vine din faptul ca te apreciezi si iti dai seama ca si altii te apreciaza si se bucura de compania ta. Atitudinea pozitiva apare daca iti accepti punctele forte, dar si limitele. Atitudinile negative care afecteaza imaginea pe care o ai despre tine sunt perfectionismul, comparatia cu altii si spiritul extrem de critic. Iar stabilitatea emotionala vine din capacitatea de a ramane conectata la sentimentele tale, la ganduri si dorinte proprii, in timp ce pastrezi relatii de prietenie cu cei din jur, scrie Psychologytoday.com.

Imaginea de sine proasta, cauzata de stereotipuri

Elizabeth Halsted, psiholog si psihanalist din New York, e de parere ca e dificil sa ai o imagine de sine pozitiva din cauza stereotipurilor negative. Asa ca, daca nu iti place cum arati, gandeste-te putin la ideile preconcepute despre femei. Cum ar fi ca o femeie trebuie sa fie atragatoare, dar sa nu aiba o aparitie care sa emane prea multa sexualitate.

Cand nu iti place cum arati, ca sa schimbi acest lucru, e vital sa iti dai seama ca atitudinile pot fi schimbate. Adica tu te poti schimba si e cazul sa o faci. Nu mai fi atat de critica si perfectionista, nu te mai compara cu altii! Uita de stereotipuri si invata sa te apreciezi in primul rand pentru personalitatea ta! Fa-ti prieteni care te apreciaza si care nu te judeca la fiecare pas! Cumpara-ti haine care te fac sa te simti confortabil, dar si atragatoare. Tine minte ca felul in care te vezi este creat in mintea ta! Tu esti cea responsabila de felul in care iti creezi imaginea de sine!

Acum ca stii din ce cauza nu te placi, afla si Cum sa ai mai multa incredere in tine.

FOTO: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!