nu lua sfaturi de la prieteni

Nu lua sfaturi de la prieteni in ceea ce priveste relatia de cuplu. Cu atat mai mult daca prietenii au niste trasaturi de personalitate care le pun la indoiala buna-credinta!

Indiferent cat sunteti de apropiati, indiferent ce experiente de viata va leaga, ce spun prietenii despre relatia de cuplu nu trebuie sa devina crezul tau in viata.

Specialistii YourTango te sfatuiesc: nu lua sfaturi de la prieteni cand vine vorba de relatia cu partenerul tau de cuplu; cu atat mai mult daca este vorba despre prieteni care ei insisi se straduiesc sa isi construiasca o relatie de cuplu.

De altfel, specialistii te sfatuiesc sa iei doar sfaturile persoanelor care se afla in relatii sanatoase de cuplu. Daca prietena ta cea mai buna este captiva intr-o relatie, daca este genul care ofera prea mult si se pierde pe sine in cuplu, oricat ti-ar dori binele, nu accepta sfaturile ei legate de iubire.

Chiar daca sunteti prietene bune, chiar daca stii ca te iubeste si ca o iubesti, chiar daca ati face orice una pentru cealalta, nu lua sfaturi de la prieteni in ceea ce priveste relatia de cuplu.

Specialistii in relatii nu isi doresc sa invalideze relatia pe care tu o ai cu prietenii tai. Vorbeste despre ceea ce te face nefericita in cuplu, plange-te, daca vrei, insa nu te astepta sa primesti sfaturi bune in ceea ce priveste viata romantica.

Ce spun prietenii despre relatia de cuplu nu este relevant. Cu atat mai mult daca vorbim despre prieteni cu trasaturi de personalitate nu tocmai mature in cuplu. Nu lua sfaturi de la prieteni ce au mentalitate de victima sau care demonstreaza comportament codependent in intimitate.

Nu lua sfaturi de la prieteni in ceea ce priveste relatia de cuplu daca au urmatoarele trasaturi de personalitate:

 1. Nu accepta sfaturile prietenilor ce se simt neapreciati sau folositi.
 2. Fii atenta la prietenii care presupun ca stiu ce isi doresc sau au nevoie ceilalti.
 3. Nu lua sfaturi de la prieteni care demonstreaza o obsesie pentru control.
 4. Nu accepta sfaturile prietenilor ce cred sau se simt responsabili pentru cum se simt ceilalti.
 5. Desi adesea isi ofera sfaturile (necerute), isi exprima opiniile doar ca sa simta ei ca te ajuta.
 6. Nu asculta sfaturile prietenilor ce se simt furiosi sau frustrati ca nu le-ai respectat opiniile.
 7. Evita sa iti povestesti relatia de cuplu in fata oamenilor ce fac lucruri pentru oamenii din jur doar pentru a-i minimaliza.
 8. Evita sa iei de bune sfaturile prietenilor ce nu isi valideaza propriile nevoi si fac din altii o prioritate.
 9. Nu lua sfaturi de la prieteni care isi doresc sa ii faca pe toti fericiti, doar ca sa nu supere pe cineva.
 10. Ce spun prietenii despre relatia de cuplu? Nu este relevant daca mereu se plang despre viata lor, insa nu fac nimic constructiv sa schimbe ceva.
 11. Fugi de sfaturile prietenilor ce au trasaturi de personalitate toxice: fugi de prietenii care isi dedica vietile altora!
 12. Evita sa vorbesti despre problemele din cuplu cu prietenii care cred ca partenerii lor de cuplu ii innebunesc.
 13. Evita sa iei sfaturile prietenilor sau apropiatilor care nu stiu sa impuna limite – cei care spun „Da”, doar pentru a lasa de inteles ca „Nu”.

Specialistii Your Tango te sfatuiesc sa aplici aceste reguli si mai departe, in ceea ce priveste toate persoanele din viata ta. Nu lua sfaturi de la prieteni, familie, parinti, frati, colegi, sefi care par instabili emotional si care nu fac nimic pentru a schimba ceva in viata lor. Chiar daca prietenii sau familia te iubesc autentic, chiar daca intentiile sunt bune, nu aI nevoile de sfaturi in relatia de cuplu.

Citeste si: Prieteni adevarati versus prieteni falsi: invata sa ii deosebesti

Foto: Guliver