nu mai accepta sa fii tratata prost

Nu mai accepta sa fii tratata prost daca tu crezi ca meriti mai mult de la barbati. Si asta pentru ca, atunci cand tolerezi sa-ti fie minimalizat rolul, exact acolo vei ajunge! Daca tu crezi ca meriti putin, asta vei primi. Citeste urmatoarele lectii de dezvoltare personala, de pe Your Tango.

E vorba despre ce proiectezi in afara ta. Despre ce energie transmiti. Ai o parere proasta despre tine? Exact asa vor avea si cei din jurul tau si nu te vor respecta. Daca tu crezi ca meriti un barbat minunat, nu mai accepta sa fii tratata prost!

E ca in discutia cu “gaina si oul”. Ce a aparut mai intai? Faptul ca te trateaza prost sau faptul ca tu tolerezi astfel de tratamente? Nici nu conteaza, cercul vicios se invarte!

Dar, hei, lucurile nu stau asa de rau pentru noi, doamnele! Si asta pentru ca in acest moment, in cultura si in societatea actuala, barbatul cauta si femeia se lasa cautata. Asa ca noi, femeile, avem puterea.

Nu ne referim la cine detine controlul asupra cui, ne referim ca tu ca femeie ai puterea sa schimbi ce nu-ti place. Nu mai accepta sa fii tratata prost daca stii ca poti mai mult, ca meriti mai bine!

Decizia este la noi de cele mai multe ori. Te cere de nevasta, nu te ia de nevasta. Deci da, tu alegi! Daca tu crezi ca meriti un alt barbat, nu mai accepta sa fii tratata prost! Pentru ca ceea ce crezi ca meriti vei ajunge sa primesti.

Usor-usor, am ajuns in stadiul in care barbatii se straduiesc mai putin, iar noi acceptam asta ca pe un dat. Cu “intelepciunea” ca “Asta e!”. Barbatii nu mai depun efortul sa cucereasca o femeie. Daca o tipa se lasa greu, urmatoarea! Trebuie sa fie o femeie care pica la picioarele lui din prima! Si vestea proasta e ca da, femeia aceea (desi sunt mai multe!) chiar exista!

Pana la urma, femeile au acceptat mai putin pentru ca barbatii au inceput sa acorde mai putin timp si sa investeasca mai putina energie “curtatului” si relatiei sau n-au avut de ales?

Atunci cand ajungem la concluzia ca “asta e” desi exista framantari, automat vom cobori stacheta. Vom accepta mai putin. Vom crede ca nu exista ceva mai bun. Ne vom plafona. Vom ramane prizoniere in relatii in care stim ca meritam mai mult, dar nu vom primi pentru ca nu e posibil!

Si aici gresim noi, dragilor! Aici, gresesti tu cand crezi ca atat se poate! Nu mai accepta sa fii tratata prost! Pentru ca adevarul este ca un barbat bun te va urma pana in panzele albe si va face orice sa te simti valoroasa si iubita. Ridica standardele si gaseste-l pe acela care iti da tot ce ai nevoie. Si fii fercita ca faci asta! Faci un lucru bun pentru tine. Pentru ca meriti!

Nu spune nimeni sa-l faci sa se simta prost sau vinovat ca nu te-a sunat si ti-a dat doar mesaj! Fii jucausa, fii dragalasa. Flateaza-l! Zi-i ca-ti place vocea lui! Cine stie? Poate pana la tine n-a mai gasit o femeie care cere mai mult efort si nu stie ce sa faca diferit.

Si la polul opus, nu mai accepta sa fii tratata prost, nu mai accepta ca barbatii n-au nici cea mai vaga idee cum sunt femeile. Accepta ca le poti spune ce iti doresti, ce accepti si ce nu. Va fi o experienta noua, insa amandoi veti iesi mai castigati!

Citeste si: Nu iti place cum arati? Cum sa te vezi cu ochi mai buni

Foto: Gulliver