Deschideti ochii - nu ratati lumina

Problemele nu o sa se termine niciodata! E o certitudine. Dar la fel de adevarat e ca, daca nu ratati lumina, daca nu ratati momentul, viata o sa fie mai blanda! Legea compensatiei functioneaza din plin asa ca deschideti ochii sa vedeti frumusetea din jur!

In aceasta dimineata eram la o cafea, cand am zarit o doamna( este cursanta la Yogilates ) pe cealalta parte a strazii. Mergea incet, uitindu-se in jos, si mi-am dat seama ca era pierduta in gandurile ei si intr-o lume imaginara de griji si preocupari, fara sa constientizeze frumusetea unei zile minunate.

Am strigat-o si a venit la masa mea. In acel moment chipul ei s-a schimbat complet.Un zambet frumos si dulce a aparut pe fata ei si a fost clar ca, cel putin pentru cateva secunde petrecute impreuna, problemele si grijile ei au disparut.

Dupa ce a plecat am derulat in minte ceea ce s-a intamplat si am simtit o puternica dorinta de a comunica cu voi. Cuvintele ce urmeaza sunt rezultatul acestei dorinte.

NU RATATI LUMINA. Sunt constient ca toti ,inclusiv eu, avem dificultati, probleme, situatii pe care trebuie sa le rezolvam. Nu este usor sa traiesti, sa iti gasesti locul in societate, sa te descurci cu toate indatoririle sau cu orele indelungate de munca, cu probleme de sanatate sau sute si sute de situatii care pot sa apara in viata de zi cu zi.
Dar chiar si asa, nu ratati lumina, nu ratati clipa, nu ratati viata!

Invatati sa renuntati! Sa abandonati problemele

Priviti inainte. Nu va petreceti fiecare moment din viata incercand sa rezolvati acele probleme care simtiti ca nu mai trec. Daca exista un lucru asupra caruia trebuie sa va concentrati, ceva ce trebuie rezolvat, o decizie de luat, cu siguranta trebuie sa va asezati si sa va ginditi la ele.
Dar daca la un moment dat nu se poate face nimic in legatura cu o anumita problema sau o anumita dificultate – si sunt sigur ca in 99% din cazuri nu putem face nimic – atunci lasati-le de-o parte si uitati-va spre lumina ce exista in jurul vostru si in voi – traiti momentul. ( Nu uitati ca niciodata nu este vorba de ceea ce s-a intamplat si ca ceea ce conteaza este ceea ce noi credem ca s-a intamplat! Si pentru a putea vedea ce credem – spre deosebire de a vedea numai ce s-a intamplat – avem nevoie de acest spatiu al mintii, care poate sa existe numai daca privim in jur.)

Priveste inainte si exact ca atunci cand dai peste un prieten care se bucura de o cafea si un croissant – zambeste, relaxeaza-te si traieste experienta de a te bucura de viata.
NU RATA LUMINA.

© 2015 Carlos L’abbate. All rights reserved.

Carlos L’Abbate s-a nascut in Argentina. In anul 1989, a parasit Buenos Aires, locul nasterii sale si a inceput sa calatoreasca pentru a cauta intelesul si raspunsurile la intrebarile legate de modul in care oamenii se raporteaza la viata si moarte. Carlos a calatorit foarte mult in aceasta perioada si a studiat mai multe tehnici ( in context formal si informal ) legate de corp si minte, precum si fundamentele de baza pentru arta si filozofie; psihologie si sanatate.
In urma cu 6 ani a venit in Romania, unde preda yogilates.
Informatii despre el gasiti pe site-ul lui: www.yogilates.ro