nu respecta intimitatea

Intotdeauna vom avea nevoie de prieteni, insa daca cei din grupul tau nu respecta intimitatea si se baga prea mult in relatia ta de cuplu, atunci exista o dinamica problematica.

Cu totii ne dorim prieteni apropiati, care sunt mereu prezenti in momentele dificile sau in clipele frumoase. Dar uneori devenim atat de apropiati de prietenii nostri incat limitele intimitatii dispar. Daca prietenii tai sunt intruzivi si nu respecta intimitatea, trebuie sa stii ca este posibil sa iti distruga relatia de cuplu.

Sigur ca iti doresti ca prietenii tai sa fie acolo, sa te sustina, sa te ajute in relatia ta. Insa intr-un mod sanatos si functional. Daca prietenii tai sunt prea implicati in relatia ta de cuplu, iti va afecta atat viata amoroasa, cat si prietenia cu ei. In relatia ta de cuplu sunteti doar voi doi, nu voi doi si amicii.

Poate ca suna putin drastic, dar daca vrei o relatie de cuplu implinita, trebuie sa iti dai seama daca prietenii nu respecta intimitatea. Pentru ca multe dintre aceste intruziuni pot fi rezolvate cu o mica discutie cu prietenii tai. Descopera ce spun specialistii de la Elite Daily

  1. Incearca des sa vorbeasca pentru tine

In liceu era cool ca prietenii sa iti ia apararea. Dar acum in relatia de cuplu prietenii nu trebuie sa aiba rolul de mesageri sau intermediari. Poti sa aduci un argument pentru tine, nu?

  1. Tin scorul mai mult decat o faci tu

Prietenii nu respecta intimitatea relatiei tale daca ii analizeaza postarile iubitului tau pe retelele de socializare si te anunta ce a mai facut el. Daca tu nu esti ingrijorata de activitatea online a iubitului tau, ei de ce isi asuma acest rol?

  1. Prietenii nu respecta intimitatea daca se auto-invita la intalnirile voastre de cuplu

Cu totii ne iubim prietenii, insa intalnirile romantice sunt pentru oamenii din cuplu. Daca prietenii tai apar din senin sau se auto-invita la iesirile voastre, cineva trebuie sa impuna o limita si sa delimiteze spatiul personal.

  1. Analizeaza prea mult orice cearta de cuplu

Vorbim cu prietenii despre bune si despre rele. Insa, daca prietenii tai iti implanteaza idei negative in minte si diseca orice cearta pe care o ai cu partenerul de cuplu, trebuie sa le limitezi “puterile”. Nu au voie sa aiba puterea de a te influenta negativ.

  1. Nu sunt niciodata satisfacuti de nivelul de informatii pe care le impartasesti

Nu fiecare detaliu al relatiei tale de cuplu este pentru public. Daca prietenii nu respecta intimitatea si insista sa afle mai multe si mai multe detalii intime, cand tu ai impartasit deja cat ai vrut, este cazul sa spui “stop”. Tu stii cu cat iti este confortabil sa spui. Pana la urma ei sunt acolo pentru sprijin, nu pentru judecata.

  1. Conversatiile lor sunt despre relatia ta de cuplu

Relatia ta de cuplu este mereu subiect de discutie intre prietenii tai? Chiar si atunci cand tu nu esti de fata, ei sunt prezenti in intimitatea ta? Poate ti se pare flatant insa e de-a dreptul bizar si nesanatos!

  1. Prietenii nu respecta intimitatea daca vor sa stie totul despre viata ta sexuala

Uneori gresim si vorbim despre viata sexuala prea mult cu prietenii. Insa, nu ar trebui sa existe presiune din partea lor sa le spui mai mult. Viata ta privata este privata, iar ei n-ar trebui sa iniste, pentru ca nu au dreptul sa stie.

Sigur, e minunat sa ai prietenii aproape, dar daca ei nu respecta intimitatea, trebuie sa le arati tu limitele pe care esti dispusa sa le tolerezi.

Citeste si: Idei gresite despre relatii. Cand e cazul sa nu-ti asculti prietenii!

Foto: Guliver