5 lucruri neplacute care apar cand nu te iubesti destul.

Cand nu te iubesti pe tine insati, e greu de crezut ca altcineva te poate iubi, nu-i asa? In felul acesta, poti deveni tematoare, prea critica fata de tine si fata de altii si s-ar putea sa ramai singura.

Uneori, depresia si anxietatea creeaza un blocaj intre tine si ceilalti si, cel mai rau, intre tine si tine. Poti sa ajungi sa nu te iubesti, sa nu iti accepti micile imperfectiuni. Si, astfel, devii nefericita.

Sa te iubesti presupune un proces prin care devii constienta de sine, iti onorezi povestea de viata, te bucuri de ceea ce iti face placere, vrei sa iti indeplinesti dorintele pentru ca ele sunt importante pentru tine, crezi in ceea ce iubesti, crezi in ceea ce gandesti si inveti zi de zi cum sa iti umpli viata cu lucruri bune.

Daca, dimpotriva, nu te iubesti pentru ca nu stii cum sa faci asta, ti se pot intampla mai multe lucruri neplacute. Despre ele a scris Yourtango.com.

5 neplaceri care apar daca nu te iubesti destul

1. Depresia si teama devin o constanta in viata ta

Sa inveti sa te iubesti si sa te apreciezi inseamna sa te accepti. Daca nu te placi si te eviti pe tine insati, daca iti distragi atentia de la personalitatea ta cu tot felul de lucruri, nu o sa poti sa te apropii de tine. In tine se va deschide o prapastie ce poate duce la depresie – cand traiesti in trecut – sau la anxietate – traiesti in asteptarea a ceva.

2. O sa iti doresti mereu relatii mai profunde

Daca nu te iubesti nu o sa poti avea niciodata relatii de cuplu deschise, sincere si profunde. Nu, daca nu esti sincera in legatura cu cine esti. Ai nevoie de oameni pentru ca ai nevoie sa creezi conexiuni cu ei.

Dincolo de asta, multi dintre noi reusesc sa lege pseudo-relatii „de succes”. Dar acestea nu sunt autentice. Nu sunt destul de profunde si nu iti dau sentimentul de confort pe care ti-l ofera o relatie de prietenie sau de cuplu adevarata. Daca te descurci grozav pe retelele de socializare si le permiti celorlalti sa vada bucati taiate, editate, din viata ta, nu inseamna ca ai prieteni.

Fara legaturi solide cu alti oameni nu numai ca vei fi singura. Ci poti sta in mijlocul oamenilor fara sa creezi vreo conexiune reala cu vreunul dintre ei. Iar acest lucru e extrem de toxic.

3. Daca nu te iubesti, nu iti poti arata dragostea catre ceilalti

Daca nu te iubesti, mesajul pe care il transmiti partenerului tau nu este numai acesta: „Nu ma iubesc pentru slabiciunile mele”. Ci ii transmiti si lui acelasi mesaj: ca nu il iubesti pentru punctele lui slabe.

Cei din jur sunt o oglinda pentru tine, fara sa iti dai seama. Ceea ce nu iti place la tine condamni si la cei din jur. Asa ca o sa ai tot timpul asteptari pe care ceilalti nu le vor putea satisface. Chiar daca nu le ceri verbal unele lucruri, vei fi mereu nemultumita de prieteni si de partener. Si, in timp, vor simti o presiune din partea ta. Se vor teme sa fie deschisi cu tine, pentru ca se vor lovi de criticile tale.

4. O sa fie dificil – daca nu chiar imposibil – sa ai incredere in cei care te iubesc

Cum sa ii crezi pe altii cand iti spun ca te iubesc daca tu nu te iubesti pe tine? Indoielile si teama intr-o relatie este contagioasa. Daca nu te iubesti o sa presupui si ca nu esti iubita. Nu la suprafata, ci in profunzime. Daca te indoiesti de dragostea partenerului tau o sa ajungi sa il interoghezi tot timpul. Iar asta nu va face bine. Nici tie, nici lui.

5. Nu o sa simti niciodata ca esti destul de buna

Cand nu te iubesti destul, ai tot felul de indoieli si incertitudini. Te compari mereu cu ceilalti. Daca nu te crezi destul de desteapta, destul de buna si daca iti imaginezi ca nu meriti sa fii apreciata, cu atat mai rau va fi. Cu negativismul tau vei influenta tot ce ti se intampla.

Ce e de facut? Trebuie sa inveti sa te iubesti. Pune-ti intrabari sincere si da-ti raspunsuri sincere despre tine. O sa vezi ca ai pentru ce sa fii apreciata. Incepe apoi sa iti acorzi putina compasiune si fii buna cu tine. Daruieste-ti cuvinte de alint si iarta-ti micile greseli. Nimeni nu e perfect si nici nu trebuie sa fie. Energia pozitiva aduce energie pozitiva, nu uita!

Acum ca stii ce se intampla cand nu te iubesti destul, afla si Cum se naste si cum se pastreaza increderea in relatie.

FOTO: Guliver