nu te mai minti

O facem des, desi cu totii credem ca este o problema cand ajungi sa te minti. De obicei, ne pacalim cand avem nevoie de incurajari, cand nu putem suporta adevarul si cand cautam un remediu pentru diminuarea anxietatii. Indiferent care este motivul, te sfatuiesc sa nu te mai minti.

O sa-ti spun care sunt cele mai frecvente minciuni la care apelam mai des decat iti imaginezi. Si tu o faci, si eu, uneori cu buna stiinta. E timpul sa spunem stop! Nu te mai minti, scrie idiva.com, si ofera nu mai putin de sapte neadevaruri pe care le spunem constant. Nu mai lasa nimic pe maine, avand siguranta ca vei avea mai mult timp.

Se va schimba

Este foarte usor sa te minti ca lucrurile vor intra pe fagas normal la un moment dat, ca el se va schimba si se va implica in relatie trup si suflet. Daca de la inceput nu da semne ca isi doreste acest lucru, nu spera ca situatia va fi alta cu trecerea timpului. Ideal este sa ne acceptam asa cum suntem, sa nu ne dorim sa schimbam partenerul dupa bunul plac.

O sa incep de maine

Sigur? Te sfatuiesc sa nu mai lasi pe maine ce poti face chiar acum! Bineinteles, daca iti permite timpul si te simti in stare.

Voi avea timp liber mai tarziu

O alta capcana care te va atrage foarte usor este sa crezi ca vei avea mai mult timp pentru tine sau pentru familia ta mai tarziu. Renunta sa mai traiesti cu aceasta minciuna cand vine vorba despre tine si despre oamenii pe care ii iubesti! Daca stai sa te gandesti, iti poti aloca oricand cateva clipe de rasfat si poti acorda chiar acum o scurta perioada de timp familiei. Suna o persoana apropiata si spune-i ca te gandesti la ea. Conteaza mult!

Poate nu si-a dat seama ca greseste

De fapt, in loc sa iei mereu apararea celor care sunt nedrepti cu tine, mai bine recunoaste ca sunt niste oameni care nu merita catusi de putin atentia ta.

N-am noroc!

Diferenta intre un norocos si un ghinionist consta in ambitie si perseverenta.

Asta sunt si nu am cum sa ma schimb!

Spui frecvent acest lucru? Sa stii ca poate fi o scuza prin care poti evita sa te schimbi. Dar e doar o scuza, nu un adevar!

Nu te mai minti ca o sa economisesti mai tarziu!

Cand incepi sa castigi mai multi bani, aproape sigur incepi sa te minti ca o sa pui deoparte mai tarziu. Ca acum o sa iti faci cat mai multe pofte, ca doar muncesti mult, si la un moment dat o sa te apuci de economisit. Din pacate, mai tarziu vine doar in cazuri urgente, cand este obligatoriu sa faci asta, sau nu mai vine deloc.

Stiai ca poti descifra minciuni si secrete dupa limbajul trupului?

Foto: Guliver