Cand sa taci ca sa ai o relatie mai fericita

Comunicarea in cuplu este extrem de importanta. Dar si tacerea poate fi benefica pentru o relatie mai fericita. Trebuie doar sa-ti dai seama cand este momentul sa comunici si cand nu.

Vrei o relatie mai fericita? Toate ne dorim asta si in zilele noastre este foarte usor sa intram intr-o rutina sau sa ne concentram pe multe alte lucruri. Printre factorii de stres pentru o relatie se numara si social media, notificarile de la telefon, conectarea constanta si multe forme de entertainment pe care le avem aproape. La un moment dat poate fi greu sa comunici cu iubitul, avand parte de atatea forme de bruiaj.

Dar adevarul este ca cea mai mare sursa de bruiaj este chiar zgomotul din mintea noastra agitata. Si acesta poate dauna foarte rau unei relatii, potrivit YourTango.com. Un studiu arata ca o persoana normala are in medie 50.000 de ganduri pe zi. Majoritatea sunt pasagere, dar unele dintre ele pot avea o viata proprie si pot crea fixatii.

Pentru o relatie mai fericita, este bine sa te analizezi si sa iti dai seama ce merita impartasit cu partenerul si ce ar trebui sa pastrezi pentru tine. E important sa ii spui unele din ele. Asa doi oameni ajung sa se inteleaga si sa se simta mai bine unul pe celalalt. Si de multe ori vrei sa ii spui cand te simti vulnerabila, nesigura pe tine sau plina de ganduri negative.

Cand sa taci, pentru o relatie mai fericita

Trebuie sa te intrebi daca gandurile tale sunt fapte sau sentimente. Poti avea un gand legat de o emotie, dar trebuie sa il analizezi la rece si sa il evzi intr-un context, pentru a afla daca ce te deranjeaza e real sau o reactie a ta la evenimentele zilei. De ce simti acele lucruri? Au legatura cu tine sau cu el?

In trecut, i-am spus unui fost iubit ca nu imi mai face poze ca la inceput, fix in secunda in care am gandit-o. Pe terasa, la mare, cand abia ajunseseram de pe drum si eram obositi. Ulterior, mi-am dat seama ca asta era doar un simptom al instinctului meu ca e mai distant de ceva vreme. Pe el l-a durut mult ce i-am spus si a tinut minte atat de bine, incat episodul, desi lamurit, a reaparut in nenumarate certuri in urmatorii ani.

Asa ca incearca sa iti dai seama de unde vin gandurile tale si sa vezi care este situatia, inainte sa o impartasesti cu iubitul.

Daca totusi gandurile nu-ti dau pace, nu lasa lucrurile sa rabufneasca. Spune-i, dar nu din senin. Alege un moment in care sunteti calmi. Explica-i dinainte ca vrei sa vorbesti ceva cu el. Spune-i ca astea sunt sentimentele tale si ca poate nu au legatura cu el, ci cu nesigurantele tale. Sau cu experientele tale din trecut. Spune-i ca il iubesti si ca vrei sa rezolvi acest lucru. Si atunci cand incepe el sa vorbeasca, asculta-l cu atentie si nu il intrerupe. Arata-i ca si punctul lui de vedere este important in aceasta problema.

Foto: iStock.

Acum, cand stii cand trebuie sa mentii tacerea, afla si “Cum sa te faci ascultata, pentru o relatie mai fericita