Ce refuza sa faca oamenii de succes.

Esti obisnuita sa faci tot felul de liste cu lucruri de facut. Si ai impresia ca, daca bifezi totul de pe aceste liste, o sa ai succes. Dar oamenii de succes isi fac si liste cu ce NU trebuie sa faca.

Marcandangel.com a publicat un articol despre ce evita sa faca oamenii de succes, tocmai ca sa aiba succes. Articolul porneste de la experientele editorului, care a intervievat, de-a lungul carierei jurnalistice, peste 250 de milionari care au reusit prin forte proprii. Si, pornind de la acesta experienta, a facut o lista cu lucruri de evitat, daca vrei sa ai succes.

Ce nu fac oamenii de succes. Nu face nici tu!

1. Refuza sa ii lase pe oamenii negativisti sa ii traga in jos

Unii prieteni, membri ai familiei sau colegi si multi dintre cei cu care te stii doar de pe Facebook iti pot spune ca esti nebuna daca ai o idee indrazneata si planuiesti sa o pui in aplicare. Obisnuieste-te cu negativistii, dar filtreaza-i. Elimina-i din viata ta pe cei care nu te sprijina in ceea ce vrei sa faci. Ai nevoie doar de un grup mic de prieteni care sa te sustina ca sa fii fericita. Indeparteaza-te de cei care nu te lasa sa iti urmezi visul si fa o lista cu trei oameni care te sustin mereu. Petrece mai mult timp cu ei.

2. Refuza sa ii lase pe altii sa le spuna ce sa faca

Viata pe care o traiesti e a ta. De aceea, nu exista niciun motiv pentru care sa ii lasi pe altii sa decida pentru tine. Cei care te iubesc trebuie sa isi dea seama ca nu pot sti ei ce e mai bine pentru tine. Nu trebuie sa te temi sa urmezi o cale pe care, poate, acum o intelegi doar tu.

3. Refuza sa se limiteze la un scop gresit

Fiecare obiectiv pe care ti-l stabilesti trebuie sa fie unul destept. Clar, masurabil, accesibil, realist, oportun. Adica destept! Nu te zgarci cand vine vorba de planificare. Scopurile care pot fi atinse te ajuta sa mergi mai departe pe drumul tau.

4. Refuza sa caute in problemele din trecut scuze pentru ce se intampla in prezent

In mod traditional, cei care provin din familii bune, cu multi bani, nu trebuie sa munceasca prea mult pentru a avea succes. Pentru ca nu au nevoie. Ei se afla, din start, printre oamenii de succes. Dar, uneori, chiar daca ai un trecut cu probleme, ai sansa sa ai succes in viata. Orice esec prin care ai trecut, nu mai este relevant in prezent.

5. Refuza sa inceteze sa viseze

Uneori, dupa ce ai tot incercat si ai esuat, poti fi dezamagita. Iar cei din jur incep sa creada ca nu vei reusi niciodata. Dar oamenii de succes nu inceteaza sa spere, sa viseze si sa incerce. Pana cand reusesc. Cei care nu reusesc, nu patesc asta pentru ca obiectivul lor nu e de neatins. Ci pentru ca se simt descurajati si inceteaza sa mai spere.

6. Refuza sa gandeasca marunt

Stii ce se intampla cand iti stabilesti un scop? Iti propui sa faci ceva ce nu ai face in mod obisnuit. Asta e ideea. Si, chiar daca scopul nu este realizat cu perfectiune, tot ai progresat si ai facut mai mult decat ai fi reusit fara sa iti stabilesti acel obiectiv. Aloca 30 de minute pe saptamana ca sa te gandesti la un scop sau sa iti reevaluezi scopurile deja stabilite.

7. Nu se obosesc pentru nimic

Oamenii de succes cred ca e in regula sa faci eforturi, atat timp cat nu te epuizezi in fiecare secunda. Nu te lasa coplestita de cele mai marunte lucruri, pentru ca nu merita. Fa eforturi pentru lucrurile marete. Programeaza-ti in fiecare saptamana activitati care sa te ajute sa te destresezi.

8. Refuza sa nu mai invete

Cele mai bune lucruri pe care le poti obtine, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional, vin din ceea ce inveti. Nimeni nu s-a nascut invatat si nimeni nu stie totul. In plan profesional, economia si tehnologia se schimba de la o zi la alta si, ca sa fii printre oamenii de succes, trebuie sa te adaptezi constant. Ignoranta si refuzul de a invata aduc avantaje numai concurentilor tai. Citeste ceva nou chiar astazi. Incepe o carte buna sau citeste un articol pe un blog interesant.

Acum ca stii cum poti imprimuta din obiceiurile oamenilor de succes, afla si cateva Principii de viata care te ajuta sa iti atingi scopurile.

Foto: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!