Ce obiceiuri au oamenii influenti.

Puterea de a schimba lucrurile in jurul tau se poate invata. Oamenii influenti sunt siguri pe ei si intotdeauna isi doresc mai mult. Poti invata sa devii influenta chiar urmand exemplul lor.

Oamenii influenti au un impact major asupra celor cu care intra in contact. Iar asta se intampla numai pentru ca se influenteaza in primul rand pe sine. Cei din jur vad numai se se intampla la exterior, dar adevarul este ca oamenii care fac lucrurile sa miste in afara lor experimenteaza o multime de lucruri pe care si le interiorizeaza. Si, apoi, le dau mai departe.

Oamenii influenti. Puterea se invata prin experiente

Ii vezi inovativi, volubili, siguri pe sine si propulsandu-se mereu catre lucruri mai mari si mai importante. Increderea si mijloacele de care beneficiaza pentru a fi atat de influenti sunt dobandite. Invatate. Castigate in timp. E o munca pe care oamenii influenti o fac in fiecare zi, cu interes si dragoste pentru acest stil de viata.

In timp ce unii isi schimba opiniile de la o zi la alta si starile de la un anotimp la altul, cei mai puternici oameni au obiceiul sa ramana constanti. Drumul lor catre excelenta e ghidat dupa noua obiceiuri, potrivit Forbes.com. Sunt obiceiuri pe care si tu le poti imita, experimenta si ti le poti interioriza astfel incat sa devii din ce in ce mai influenta. Iata care sunt:

1. Gandesc pentru ei insisi

Oamenii influenti nu se lasa impresionati de cele mai recente tendinte sau opinii publice. Isi formeaza cu grija propriile pareri, bazandu-se pe fapte. Accepta sa isi schimbe punctele de vedere atunci cand faptele dovedesc contrariul a ceea ce credeau ei initial. Dar nu se lasa influentati de ceea ce cred altii fara sa aiba dovezi.

2. Vor mereu altceva, mai mult

Oamenii influenti nu sunt niciodata multumiti cu statusul pe care il au la un anumit moment. Se intreaba mereu „Cum ar fi daca…?” si „De ce nu…?”. Nu se tem sa provoace actiuni sau oameni, dar nu perturba lucrurile numai asa, ca sa se afle in treaba. Cand intervin, o fac pentru a face lucrurile mai bine, mai bune.

3. Initiaza conversatii

Cand oamenii influenti incep sa vorbeasca, conversatiile se raspandesc in jurul lor. In multe directii. Ii inspira pe cei din jurul lor sa exploreze noi idei si sa gandeasca dintr-o perspectiva diferita ce fac la job si in viata.

4. Se afla in centrul unor retele extinse de oameni

Acest gen de oameni sunt cei care isi fac relatii de durata. Nu numai ca ajung sa cunoasca multi oameni, dar isi creeaza tot felul de legaturi cu prieteni de-ai cunoscutilor lor. Mai important decat atat, adauga valoare tuturor celor cu care au relatii profesionale si nu numai. Dau sfaturi si ii invata pe cei din jurul lor ce trebuie sa faca, pun in contact diferiti oameni care au nevoie unul de serviciile celuilalt.

5. Se concentreaza numai pe lucruri care conteaza

Oamenii influenti nu se lasa distrasi de lucruri triviale sau facile. Nu se pierd in amanunte. Se concentreaza pe ceea ce conteaza cu adevarat. Vorbesc numai cand au ceva important de spus si nu ii plictisesc pe ceilalti cu lucruri inutile.

6. Accepta lucrurile cu care nu sunt de acord

Nu reactioneaza emotional sau defensiv atunci cand intalnesc opinii diferite de ale lor. Dimpotriva. Se bucura cand isi dau seama ca nu stiu chiar totul si ca ar putea invata ceva nou, ce lor le-a scapat. Daca cel care are o parere diferita dovedeste ca are dreptate, un om influent isi insuseste noua idee. Pentru ca e interesat mai degraba sa ajunga la un rezultat bun decat sa aiba dreptate.

7. Sunt proactivi

Nu asteapta ca ideile sau noile tehnologii sa apara. Le cauta ei. Intotdeauna anticipeaza ce va urma. Sunt influenti pentru ca sunt vizionari, intotdeauna stiu ce va urma tocmai pentru ca sunt interesati si cerceteaza. Apoi, dau de veste si celorlalti despre descoperirea lor.

8. Raspund mai degraba decat reactioneaza

Daca un om influent e criticat pentru ca a facut o greseala, acesta nu reactioneaza imediat emotional. Asteapta. Se gandeste. Si, apoi, da un raspuns potrivit. Oamenii influenti sunt constienti de importanta relatiilor cu ceilalti si nu permit emotiilor sau reactiilor exagerate sa le strice aceste relatii. Mai stiu si ca emotiile sunt „contagioase” si ca, daca reactioneaza gresit, vor imprastia energie negativa in jur.

9. Au incredere

Cei mai influenti oameni ai lumii se asteapta intotdeauna la ce e mai bun. Cred in puterea lor de a-si inceplini dorintele si cred si ca ceilalti au aceeasi capacitate de a-si atinge scopurile. Isi imagineaza ca nimic nu este de neatins. Iar aceasta credinta ii inspira pe cei din jurul lor. Cred cu tarie ca un singur om poate schimba lumea. Aduna oameni in jurul lor si, apoi, le impartasesc ceea ce stiu.

Daca vrei sa devii mai influenta, trebuie sa inveti sa impartasesti din cunostintele si experientele tale cu cei din jur. Sa fii pasionata de ceea ce faci si sa urmaresti indeplinirea unui scop important, a unui viitor maret.

Acum ca stii ce obiceiuri au cei mai influenti oameni, afla si Ponturi istete ca sa faci alegeri bune in viata.

FOTO: istockphoto.com