Studiu: Oamenii inteligenti se simt mai bine singuri.

Oamenii inteligenti isi fac planuri marete. De aceea, daca sunt distrasi de catre prieteni de la obiectivele lor, pot deveni foarte nefericiti. Motiv pentru care se simt mai bine singuri.

Un studiu publicat recent in Jurnalul Britanic de Psihologie arata ca oamenii inteligenti se simt mai bine singuri, cand au mai putini prieteni. Satoshi Kanazawa si Norman Li, doi psihologi evolutionisti, au incercat sa afle ce inseamna o viata buna si in ce fel inteligenta, densitatea populatiei si relatiile de prietenie influenteaza fericirea.

Studiul a fost realizat pe 15.00 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani. Prima concluzie a studiului a fost ca cei care traiesc in zone cu populatie mai densa sunt mai putin multumiti de viata in general, comparativ cu cei care locuiesc in zone mai putin populate.

Cea de-a doua concluzie a studiului a fost ca cei care au relatii de prietenie stranse sunt mai fericiti. Cu unele exceptii. Oamenii inteligenti! Cand au fost analizati, oamenii inteligenti au declarat un nivel mai scazut de fericire pentru momentele in care au mai multe relatii sociale. Cu alte cuvinte, scrie Peacefuloflife.com, cand oamenii inteligenti petrec timp cu prietenii lor sunt mai putin fericiti.

De ce nu sunt fericiti oamenii inteligenti in preajma prietenilor?

De ce nu se simt atat de fericiti oamenii destepti cand petrec mai mult timp cu prietenii? Carol Graham, cercetator, e de parere ca persoanele mai inteligente nu vor sa isi petreaca foarte mult timp socializand pentru ca se concentreaza asupra unor alte obiective pe termen lung. Teoria lui Graham are sens in masura in care oamenii inteligenti devin nefericiti daca li se distrage atentia de la ambitiile si scopurile lor.

Desi mult timp am crezut ca relatiile interumane ne fac mai fericiti, iata ca studiul arata ca oamenii inteligenti se simt mai bine cand sunt singuri.

Acum ca stii ce ii face fericiti pe oamenii inteligenti, afla si Cum faci sa nu-ti neglijezi prietenele?

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!