obiceiuri proaste in calea fericirii

Anumite obiceiuri proaste sunt atat de inradacinate in noi inca le facem fara sa ne dam seama. Putem trai o viata intreaga cu ele pe cap, fara sa ne dam seama ca suntem intr-o bucla continua si facem aceleasi greseli la nesfarsit, asteptand inca rezultate diferite.

Si, in timp ce nu este usor sa scapi de aceste obiceiuri proaste, este posibil sa creezi, obiceiuri mai bune si mai sanatoase, care vor face toata diferenta cand vine vorba de fericirea si de succesul nostru.

Iata cateva obiceiuri proaste prezentate de huffingtonpost.com care nu te lasa sa te bucuri de viata

Ingrijorarea cu privire la ce cred altii. Daca-ti pasa prea tare despre ceea ce cred alti atunci s-ar putea sa te simti paralizata atunci cand iei o decizie. Nu conteaza ca vei fi judecata cat timp faci ce e mai bine pentru tine. Dupa ce nu te vei mai ingrijora cu privire la ce cred altii, te vei simti mai libera si vei lua decizii cu mai multa incredere.

Incercarea de a multumi pe toata lumea. Ghici ce: este imposibil sa fii pe placul tuturor! Va exista intotdeauna cineva care nu este de acord cu tine sau care va incerca sa-ti taie bucuria din ceea ce faci. Dupa ce accepti asta, te vei simti mai sigura pe tine si vei invata sa-ti asculti propria voce interioara. In cele din urma, tot ce trebuie sa faci este sa fii in armonie cu tine.

Nevoia de a sti “de ce”. Nu mai incerca sa cauti o explicatie pentru tot ce ti se intampla – iti promitem ca asa vei fi mult mai impacata cu tine. De multe ori nu ajungi la raspunsul corect, iar daca accepti asta vei putea sa te relaxezi si sa te concentrezi pe lucruri mai importante.

Nu te abati de la nicio regula. Reguli exista pentru a mentine ordinea, dar uneori, cele mai frumoase lucruri se intampla atunci cand incalci anumite reguli si-ti gasesti propria cale.

Perfectionismul se numara si el printre acele obiceiuri proaste. Esti perfectionista? Dorinta de a fi perfecta, va atrage in cele din urma nemultumire. De ce? Pentru ca nimic nu este perfect, inclusiv noi insine, si intotdeauna lupta pentru ceva imposibil va aduce un sentiment neplacut. Imbratiseaza-ti imperfectiunile si accepta faptul ca si ele sunt o parte a farmecului tau.

Esti obsedata sa detii controlul. Aceasta caracteristica merge mana in mana cu perfectionismul, dar atunci cand nu poti controla o situatie, poate interveni anxietatea. Incearca sa renunti treptat la toate lucrurile pe care vrei sa le controlezi si punem pariu ca vei fi mai calma si mai fericita.

Lasi fricile sa te tina pe loc. Este de-a dreptul infricosator sa incerci ceva nou, sa-ti asumi un risc sau sa iei o decizie indrazneata care ar putea sa-ti schimbe viata. Dar, cum Jack Canfield bine a spus: “Tot ce-ti doresti este de cealalta parte a fricii”. Si este adevarat! Unele dintre cele mai mari cadouri ale vietii sosesc deindata ce vom trece dincolo de temerile noastre!

Citeste si: “Cum putem sa fim fericiti. Cu adevarat fericiti”!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto