obiceiuri toxice la care sa renunti

Cu totii facem eforturi pentru a duce o viata sanatoasa. Incercam sa consumam mancare fara aditivi, ne hidratam, facem sport, dormim suficient. Insa te-ai gandit vreodata si la aspectele mai putin palpabile ce iti pot face viata mai putin frumoasa? E vorba de acele obiceiuri toxice la care sa renunti!

Exista o serie de obiceiuri toxice la care sa renunti daca doresti sa traiesti fericita, sa ai o viata implinita. Anumite ganduri bine inradacinate in mintile noastre ne conduc emotiile si deciziile, iar noi nici macar nu stim asta. Efectele secundare toxice sunt cat se poate de reale in vietile noastre.

Este bine sa devii constienta de acele obiceiuri toxice la care sa renunti. Fa un inventar al gandurilor tale zilnice si elimina conversatii si chiar persoane critice, care nu fac altceva decat sa te traga inapoi sau sa te tina pe loc.

Desi par irelevante, desi pare ca le poti gestiona, aceste ganduri ruleaza pe fundal, in mintea ta, si te seaca de energie. Ai observat acele “zile mai proaste” in care parca esti scursa de energie, desi nu pare ca ai facut mare lucru? Tinzi sa pui asta pe seama stresului si a oboselii, insa gandurile si emotiile tale te pot seca de energie. Am inventariat toate acele obiceiuri toxice la care sa renunti, pentru ca viata ta sa fie mai frumoasa si zilele mai pline de energie, cu ajutorul celor de la Bustle.

Obiceiuri toxice la care sa renunti

Nu te tii de cuvant

Este nepoliticos, este de-a dreptul urat si te face sa pari un prieten pe care nu se poate baza nimeni. Potrivit Psychology Today, e atat de usor sa renuntam la intalniri prestabilite in zilele noastre pentru ca internetul si retelele de socializare ne dau aceasta optiune cu un singur click.

In plus, nu exista consecinte negative imediate – nu tu priviri dezamagite, nu tu tonuri iritate. Asadar, tentatia de a face asta din nou e mare. Mai bine spune de la inceput ce poti si ce nu sa faci. Respecta timpul si efortul celuilalt.

Barfesti si iar… barfesti

Exista atatea lucruri minunate despre care sa vorbim: despre planeta, despre natura, carti, filme, Univers, despre religie, despre politica, despre dragoste. Si totusi, de multe ori, ne intalnim si vorbim despre ce fac altii.

Monologurile interioare sunt atat de negativiste!

Nu crezi ca este unul dintre obiceiurile toxice la care sa renunti, insa gandurile negative iti influenteaza creierul si corpul. Rationamentul, memoria, somnul, apetitul, satisfactia, comunicarea, fericirea – toate au de suferit cand tu alegi negativismul.

Monopolizezi conversatia

Exista oameni care capteaza mereu atentia. Discuta doar despre ei. Nu le pasa de ceilalti. Problema apare atunci cand oamenii se plictisesc de ascultat, nebeneficiind niciodata de a fi ascultati la randul lor.

Mereu intarzii

Sigur, viata ne sta in cale. Suntem atat de ocupati, incat de multe ori renuntam la intalniri in ultimul moment sau intarziem.

Intarzierea constanta ar putea reflecta o atitudine ce spune ca timpul tau e mai pretios, mai valoros ca timpul celuilalt. Trimite un semnal de lipsa de organizare, de empatie, de angajament. Este unul dintre cele mai importante obiceiuri toxice la care sa renunti.

Iti doresti insuccesul altora

Daca simti bucurie in nenorocirea altuia, te anuntam ca nu e tocmai sanatos. Exista o cercetare stiintifica pe acest subiect si ea spune ca avem o stima de sine atat de scazuta incat gasim fericire in problemele altuia. Raul altuia ne face sa ne simtim mai bine, pentru ca ne simtim amenintati de succesul lor. Daca iti vine sa zambesti cand afli ca altul si-a pierdut job-ul, gandeste-te bine de ce te face asta fericit. De ce vrei sa vezi esecul celuilalt? De ce crezi ca merita lucruri rele? Mai bine gaseste o cale de a fi fericit cu tine insati si descopera cum sa iti regasesti stima de sine, atunci nenorocirile celuilalt te vor face sa dai o mana de ajutor, nu sa te bucuri de esecul lui. Iata inca unul dintre cele mai importante obiceiuri toxice la care sa renunti!

Citeste si: Obiceiuri care te fac placuta. Procedeaza ca oamenii cu inteligenta emotionala mare!

Foto: Guliver