partenerul este gata de casatorie

Partenerul este gata de casatorie, insa tu eziti? Ce se intampla cu relatia de cuplu atunci cand iubitul tau vrea sa va casatoriti, dar tu nu iti doresti sa faci acest pas?

Daca ai vazut vreodata un film romantic, stii bine scenariul: femeia si barbatul se indragostesc si traiesc fericiti impreuna pana la adanci batraneti. Si apoi exista surpriza: ea ar vrea sa se casatoreasca, insa el este imatur si nu se gandeste la a o cere in casatorie.

Insa se poate intampla si invers. Partenerul este gata de casatorie, iar femeia nu este deloc pregatita sa faca acest pas. Si-atunci ce se intampla? Am descoperit ce spun specialistii pe Women’s Health Mag.

“Casatoria, planificarea nuntii, gasirea unui apartament sau a unei case unde cuplul sa locuiasca, efortul de a locui impreuna cu partenerul de cuplu, tot ce presupune mariajul este un anagajament imens”, spune Jane Greer, expert in relatii.

Si tot ea spune ca daca partenerul este gata de casatorie si tu nu, poate fi un scenariu realist.

Ryan Janis, psiholog, spune cu certitudine ca nu a existat vreun cuplu care sa spuna in acelasi timp “hai sa ne casatorim!”. Se intampla des ca unul dintre parteneri sa fie in alt loc, in alta etapa in relatia de cuplu.

Daca partenerul este gata de casatorie si te-a intrebat de cateva ori daca vrei sa ii fii sotie, insa sentimentul NU este reciproc, sfatul lui Greer pentru a gestiona situatia este urmatorul.

  • Mai intai gandeste-te bine si analizeaza-te, sa vezi daca in viitorul apropiat iti doresti sa te casatoresti.
  • Daca iti doresti un mariaj, spune-i iubitului tau ca in viitor iti doresti sa va casatoriti, insa ca in acest moment nu esti pregatita si ca se intampla prea multe lucruri deja in viata ta.

Daca partenerul este gata de casatorie iar tu nu (inca), da-i de inteles ca ai deja multe provocari si nu este momentul sa gestionezi inca una.

  • Daca nu iti doresti sa fii mireasa si sotie, atunci fii sincera cu iubitul tau si spune-i ca apreciezi faptul ca el isi doreste asta, insa aveti valori diferite.
  • Greer afirma ca este important sa precizezi, chiar daca vrei casatorie sau nu in viitor, ca iti iubesti partenerul de cuplu.

Acestea fiind spuse, dorinta de casatorie a unui partener, in contratimp cu necesitatea de a nu fi intr-un mariaj a celuilalt partener, nu trebuie sa duca la despartire.

Din pacate, insa, daca partenerul este gata de casatorie, iar tu ii comunici ca nu iti doresti asta, exista barbati care vor alege sa plece mai departe.

Citeste si: Ce trebuie sa stie iubitul despre tine inainte de a va logodi

Foto: Guliver