partenerul nu este alesul tau

Partenerul nu este alesul tau daca senzatia de nervozitate persista si dupa prima intalnire romantica sau urmatoarele. Este perfect normal sa fii usor anxioasa la cand iesiti prima oara in oras, insa daca senzatia continua si la cateva saptamani de cand sunteti impreuna, trebuie sa va despartiti.

Business Insider sustine ca partenerul nu este alesul tau daca esti in continuare nervoasa. Acesta este semnul ca in loc sa incerci sa faci lucrurile sa mearga alaturi de un partener cu care nu te simti confortabil, mai bine inchei relatia si gasesti un iubit alaturi cu care te simti linistita.

Fluturasii in stomac sunt naturali, firesti, la prima intalnire romantica. Este normal sa te simti nervoasa, anxioasa. Insa, conform psihologilor ce studiaza comportamentul oamenilor, partenerul nu este alesul tau daca senzatia persista in timp.

Daca te simti bizar, inconfortabil, ciudat, nelalocul tau cand te vezi cu noul partener, trebuie sa va despartiti. Daca te intrebi constant cat esti de atenta, daca esti suficient de amuzanta ori suficient de atragatoare, daca stai mereu in dubii, acesta este un semnal major de alarma ca partenerul nu este alesul tau.

O intalnire romantica nu este o performanta. Conversatiile de la cina nu trebuie sa se simta precum interogatoriul de la politie. Desi emotiile tale pot fi subiective si poate ca partenerul tau nici nu stie cat stres resimti, anexietatea ta nu poate sustine o relatie de cuplu de succes.

Cu totii resimtim anxietatea in relatii. La un nivel mic este considerata normala. Insa, daca mereu te simti nelinistita sa te revezi cu partenerul tau, acesta este un semn clar ca el nu este pentru tine, oricat ar fi de minunat.

Daca felul in care te simti te aduce aproape de agonie inseamna ca de fapt te comporti asa cum nu esti, porti o masca, ceea ce pe termen lung iti va distruge sanatatea mintala.

Desigur, cu totii ne dorim sa facem impresii bune, mai ales cand relatia este la inceput. Insa, daca mereu te supra-analizezi – ce ai zis, ce ai facut, cum te-ai imbracat – anxietatea in relatii nu iti va da voie sa te bucuri de ceea ce aveti.

Specialistii psihologi te sfatuiesc sa cauti un alt partener daca te simti anxioasa si dupa cateva saptamani de cand sunteti impreuna. Trebuie sa va despartiti pentru ca partenerul nu este alesul tau. Trebuie sa gasesti un partener care te va face sa te simti relaxata. Analizeaza bine situatia si vezi daca merita efortul de fi alaturi de acest barbat, atunci cand prezenta lui te face sa te simti inconfortabil.

Citeste si: 7 semne ca esti impreuna cu partenerul potrivit si vei ajunge la altar

Foto: Guliver