partenerul nu este interesat de sex

Daca partenerul nu este interesat de sex, teama de respingere te poate face sa ajungi la o mare dezamagire in viata sexuala. Cand iubitul nu are libido sau atunci cand partenerul refuza sexul cu tine, tinzi sa crezi ca este sfarsitul lumii! Psihologii si sexologii spun, insa, ca este totusi doar o mica dezamagire si ca trebuie sa mergi mai departe.

Totusi, cand partenerul nu este interesat de sex devii dezamagita. Cand tu ai apetit sexual si cand iubitul nu are libido poti ajunge usor la dezamagire in viata sexuala. Totusi, daca esti intr-o relatie pe termen lung, este cazul sa nu iei situatia in tragic si sa stii, de la experti, ca vor exista momente in care apetitul vostru sexual va fi in contratimp. Fara ca asta sa insemne ca nu va mai iubiti!

Adesea, femeile se plang la psihologi si la sexologi ca initiaza actul sexual, partenerul refuza sexul si apoi ele insele nu ma propun intimitatea, tocmai din teama de respingere. Nici femeile, nici barbatii nu gestioneaza bine teama de respingere. Nimeni nu isi doreste sa fie refuzat daca isi doreste cu adevarat ceva, fie si un dans sau o iesire in oras.

Daca o persoana nu are experienta in a fi refuzata, cu atat mai mult atunci cand partenerul nu este interesat de sex, poate percepe lucrurile distorsionat. A fi refuzat este o parte esentiala in viata. Cu cat o persoana primeste ceea ce isi doreste mereu, cu cat nu exista momentele de respingere, cu atat acea persoana nu va gestiona bine refuzul iubitului sau al iubitei in dormitor.

In cazul relatiilor pe termen lung, partenerul cu un apetit sexual mai ridicat poate avea senzatia ca celalalt nu tine la el, pentru ca mereu refuza. Daca tu ai apetit sexual sanatos si iubitul nu are libido, daca partenerul refuza sexul frecvent, este cazul sa discutati aceste lucruri, la rece.

„Cum preferi sa abordez initierea actului sexual cand tu ma respingi mereu?” ai putea intreba. Daca partenerul nu agreaza discutiile despre sex in cuplu, daca raspunde pasiv sau doar ridica din umeri, insista putin. Daca iubitul nu comunica deschis, specialistii de la Psychology Today sustin ca poti insista cu replici de acest gen: „Crezi ca sexul inainte de cina ar fi mai incitant? Crezi ca ti-ar placea mai mult sa facem sex cand ne trezim dimineata, si nu inainte de culcare?”

Pana la urma, daca partenerul nu este interesat de sex si tu ai libido mai crescut, problema este a ta, deci tot tu trebuie sa gasesti solutia, rezolvarea. Rezolvarea nu este sa incepeti o cearta, chiar daca simti o dezamagire in viata sexuala.

Daca partenerul refuza sexul, il poti aborda si astfel: „Cand nu esti interesat sa facem sex, mi-as dori sa imi faci o contraoferta, si nu doar sa imi spui ca nu ai chef. Ai putea incerca sa-mi spui: nu am chef acum, insa, incearca din nou diseara? Astfel nu ma voi mai simti respinsa!”

O persoana care cere ce isi doreste, nu sugereaza, nu cauta simboluri, cere pur si simplu – are mai multe sanse de a implini dorinta sa. Daca eziti sa deschizi discutiile despre sex in cuplu, poti incerca sa te antrenezi singura. Iti va fi mai usor.

Ce este de facut daca partenerul nu este interesat de sex niciodata sau nu mai poate face sex? Sexul in relatiile pe termen lung evolueaza odata cu noi. Specialistii de la Psychology Today sustin ca atunci cand iubitul refuza mereu actul sexual, este cazul sa te intrebi daca nu cumva nu mai vrea sex cu tine. Exista optiuni precum terapia sexuala, terapie de cuplu, adoptarea unei relatii amoroase deschise sau despartirea cuplului. Singura varianta de a ajunge la o solutie este de a purta o discutie onesta si serioasa, despre ce se intampla. A spera in tacere ca ceva se va schimba este inutil.

Daca partenerul nu este interesat de sex pentru ca exista probleme de sanatate, este dreptul tau sa stii. Astfel, vei avea un raspuns si nu te vei mai simti respinsa. Apoi puteti cauta ajutorul unui medic, pentru a gasi solutia optima.

Pentru a concluziona: sexul in relatiile pe termen lung se modifica. Insa, daca partenerul nu este interesat de sex niciodata, este cazul sa stati de vorba. Exista o problema? Sigur exista o solutie! Trebuie sa fiti deschisi si dispusi sa o vedeti, chiar daca veti suferi sau veti fi dezamagiti.

Citeste si: Aplica metoda de meditatie mindfulness si invata sa faci sex constient

Foto: Guliver