despre iubire

Vorbind despre iubire, liderul spiritual indian Osho spunea ca aceasta este “hrana sufletului”. Fara iubire, adauga el, sufletul devine slab si se imbolnaveste, asemenea trupului privat de hrana.

De Dragobete, iti prezentam cum este vazuta iubirea prin ochii a patru romance faimoase.

68622_473749982722996_153437557_n

“Vreau sa cred ca venim pe lume din iubire, ca traim pentru a iubi si pentru a fi iubiti. Ea vine de undeva din interiorul nostru si trebuie impartasita in asa fel incat sa fie perceputa exact cum reusesti sa o transmit. Traim ca sa iubim si, in final, nu stim daca am fost iubiti vreodata”. Maria Olaru – (gimnasta, campioana mondiala).

“Ce tine oamenii lipiti de pamant si nu-i lasa  sa pluteasca fara sens in Cosmos? Podespre iubireate ca ceea ce numim noi “gravitatie” nu este altceva decat un nume ethnic pentru forta iubirii. La fel si cu celelalte forte.

Poate ca ne trebuie o viata de iubire – sau mai multe – pentru ca, dupa ce ne detasam de materie si de corp (de “pamantul din noi”, cum spunea Oana Pellea) sa participam si noi la fortele naturii. Poate ca cei care au iubit intr-adevar fara zagaz si s-au daruit celorlalti fara economie sunt cei care contribuie cu adevarat la tinerea galaxiilor impreuna. Poate…”  Sandra Pralong  – (scriitoare si politolog).

Despre iubire, pur si simpludespre iubire

“Iubirea… Cum iubesc eu? Ce iubesc eu? Iubesc fiecare clipa frumoasa a vietii mele, imi iubesc familia, sotul, parintii, dar, pentru mine, nu exista o abordare cantitativa a expresiei – te iubesc! Eu iubesc si gata!” Viorica Susanu – foto 3 (canotoare, campioana mondiala).

“Daca cineva te loveste cu rigla peste maini atunci cand inveti sa canti la pian, o sa te despre iubireraneasca si o sa te faca sa urasti pianul si solfegiile. Dar daca cineva te incurajeaza si iti spune ca e bine, chiar daca nu e exceptional, capeti curaj si teama dispare. Asta e iubirea: un exercitiu constant”. Oana Pellea (actrita).

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii nostre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!

Foto: Facebook, Guliver