Persoanele care merg la concerte sunt mai fericite

Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele care merg la concerte sunt mai fericite decat cei care nu fac asta, scrie liveforlivemusic.com. Cei care se relaxeaza la festivaluri sau la concerte in aer liber dezvolta sentimente pozitive in momentul in care asculta muzica live – este vorba de un amestec inedit de excitare si agitatie.

Inainte sa mergi la un concert in aer liber sau la un festival de muzica, te gandesti la foarte multe lucruri, iti faci planuri, iti suni prietenii, iti verifici agenda sau urmaresti sa vezi daca vor fi prezente si alte persoane pe care le cunosti.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca persoanele care merg la concerte sunt mai fericite din simplul motiv ca traiesc intens si au parte de emotii puternice in momentul in care asculta muzica live, iar aceste sentimente se obtin mai greu in viata de zi cu zi.

Persoanele care merg la concerte sunt mai fericite

Te incearca o multime de emotii atunci cand asculti muzica live? In general, iubitorii de muzica stiu ca experienta pe care o vor trai la un concert va fi mai placuta decat se asteapta, iar sentimentele care rezulta foarte intense.

Practic, este vorba despre combinatia de muzica live si sentimentul de a face parte dintr-un grup mare de oameni. Cercetatorii din Australia au descoperit ca persoanele care frecventeaza in mod obisnuit festivaluri de muzica sunt mai relaxate si o duc mai bine din punct de vedere financiar. Oamenii de stiinta de la Universitatea Deakin au ajuns la concluzia ca australienii care participa la experiente muzicale alaturi de alti oameni, indiferent daca este vorba despre un concert live sau de un festival de dans, bifeaza cele mai multe puncte la capitolul satisfactie in viata.

Studiul a fost facut pe un esantion de 1.000 de persoane, cu o varsta medie de 56 de ani, prin telefon, in anul 2014. Persoanele care au participat la studiu au fost rugate sa raspunda la intrebari privind nivelul lor de satisfactie legat de sanatate, realizari in viata, relatii.

Legatura dintre concertele live si starea de bine

Potrivit rezultatelor, scorurile totale de bunastare au fost semnificativ mai mari pentru persoanele care au participat la concerte sau festivaluri de dans, comparativ cu persoanele care nu au participat la astfel de evenimente.

De asemenea, oamenii care au participat la concerte au raportat niveluri mai mari de satisfactie privind standardele de viata.

Corelatia dintre concertele de muzica live si dans este destul de clara, cele doua se leaga si impreuna imbina libertatea de arta, exprimare si multumire de sine si, prin urmare, genereaza un nivel crescut de fericire.

Dincolo de motivele stiintifice, care arata ca muzica live reduce nivelul de stres, oamenii care merg la concerte au legaturi sociale mai puternice. Evenimentele muzicale aduc in mod natural oamenii impreuna, iar acestia sunt astfel mai fericiti.

Fericirea este contagioasa, iar evenimentele muzicale ii ajuta pe oameni sa se simta bine unii in compania celorlalti.

Daca ti-a placut articolul privind studiul care arata ca persoanele care merg la concerte sunt mai fericite, iata si un articol cu cinci secrete despre fericire pe care sa le afli pana la 30 de ani!

Foto: Guliver