personalitatea psiho-emotionala superioara

Personalitatea psiho-emotionala superioara a acestei perioade ii caracterizeaza pe oamenii inteligenti, insa modesti. Oamenii ce au pareri pertinent formate, insa nu considera ca ei detin adevarul absolut si asculta si ce au altii de zis.

Intr-o lume in care distantele dintre oameni devin din ce in care mai mari, intr-o lume cu mari diferente de opinie, este cu siguranta nevoie de oameni cu mintea deschisa, oameni civilizati care pot purta o discutie contradictorie.

Acestia sunt oamenii cu o personalitatea psiho-emotionala superioara. Oamenii ce dau dovada de ostilitate si egocentrism cand poarta o discutie in contradictoriu nu dau dovada de inteligenta emotionala crescuta. Asa spun cei de la Huffington Post. Si tot ei spun exact semnele ca te numeri printre aceia cu o personalitatea psiho-emotionala superioara, dupa felul in care crezi cu tarie ca detii adevarul suprem, dupa atitudinea ta, dupa punctele tale de vedere asupra altor oameni, dupa cum interactionezi social si dupa abilitatile tale de a evita conflicte.

  1. Esti deschis sa afli alte pareri

Persoanele care cred ca exista mereu doua perspective de a vedea lucrurile au personalitate psiho-emotionala superioara. Ei vor valida intotdeauna parerile altora chiar daca nu cred in ele initial. Ei recunosc cand altii au dreptate.

  1. Poti admite cand nu ai dreptate

Oamenii care nu pot accepta ca alta persoana ar avea dreptate sunt egocentrice si nu vor evolua, ba chiar ii vor tine pe loc si pe cei din jurul lor. In schimb oamenii ce accepta fara probleme ca au gresit sunt oamenii inteligenti, dar modesti.

  1. Intotdeauna compari ceea ce crezi cu ceea ce vezi

Ai o opinie despre ceva dar cand faptele vin peste tine, observi ca de fapt nu ai dreptate. Ce faci? Esti primul care admite asta sau refuzi din start ca nu are cum sa existe un adevar mai adevarat ca al tau? Raspunsul tau iti va spune daca ai personalitatea psiho-emotionala superioara.

  1. Esti lider la job

Oamenii din fruntea ierarhiei sunt aceia ce pot admite cand au gresit. Ceea ce inseamna ca sunt inteligenti atat psihologic, cat si emotional. Daca seful tau nu stie sa asculte sugestiile altora sigur e genul de om cu o inteligenta emotionala scazuta. Liderii de exceptie sunt aceia care pot vedea lucrurile din toate perspectivele.

  1. Esti genul de om care gaseste mereu o cale de mijloc

Daca nu ai personalitatea psiho-emotionala superioara iti va veni greu sa gasesti un compromis. Daca esti fixata pe o parere si nu pot accepta posibilitatea ca ar exista si alte feluri de a vedea lucrurile, esti mai degraba inclinat spre conflicte, nu spre rezolvarea lor. Oamenii inteligenti si umili pot gasi calea de mijloc, pot interactiona si relationa bine indiferent de pareri.

  1. Ai relatii cu oameni ce au parerei diferite de tine

Pentru ca mintea ta este atat de flexibila te poti conecta cu oameni de toate felurile si toate parerile. E o calitate importanta in interactiunea dintre oameni si in relatiile interumane. Oamenii cu inteligenta emotionala mare gestioneaza mai bine situatiile de conflict, fie si de opinie.

  1. Nu esti o persoana egocentrica

Egocentricii nu pot avea o personalitatea psiho-emotionala superioara tocmai pentru ca nu pot vedea lucrurile si din perspectiva altora. Daca tu esti genul de om care nu lasa ego-ul sa intervina intre el si altii, esti castigator!

  1. Ai mintea mereu deschisa

Discutii in contradictoriu. Noi evenimente. Noi relatii. Le privesti cu mintea deschisa? Atunci cu siguranta esti genul de om pe care psihologii l-ar descrie drept evoluat psiho-emotional. Cu siguranta psihologii si oamenii de stiinta nu caracterizeaza oamenii dupa o singura trasatura, insa, cu cat mai multe ai bifat din lista de mai sus, cu atat mai bine! Cu atat esti mai aproape de personalitatea psiho-emotionala superioara. Continua sa (te) inveti si sa ii observi si pe ceilalti. Continua sa evoluezi!

Citeste si: Succesul depinde de…? Parerea psihologului

Foto: iStock