Ochelari de vedere

Desi foarte multe persoane obisnuiesc sa poarte ochelari de vedere din motive medicale, acestia au devenit  si un accesoriu la moda in ziua de azi. Tot mai multe femei aleg sa-i poarte doar pentru ca le aduce un plus de originalitate. 

Potrivit psychologytoday.com, numeroase vedete de la Hollywood au adoptat acest stil. Multe dintre ele au ales sa poarte ochelari de vedere, chiar daca nu era asbolut necesar. Ochelarii de vedere au devenit un accesoriu care le defineste personalitatea si foarte multe vedete au renuntat la clasicele rame negre in favoarea celor colorate.

Ce spune o pereche de ochelari de vedere despre o persoana

Cei de la psychologytoday.com sunt de parere ca o persoana care poarta ochelari de vedere pare mai inteligenta. In plus, ochelarii de vedere ajuta orice persoana sa para independenta, sigura pe sine si sofisticata. Cu toate acestea, unii psihologi sunt de parere ca persoanele care poarta ochelari de vedere sunt in dezavantaj. Mai mult, s-a pus problema daca persoanele care aleg sa poarte ochelari de vedere sunt mai atragatoare decat cele care nu au probleme cu vederea, si de aici a aparut o serie de intrebari despre sexualitate si despre cum poate fi o persoana mai atragatoare in fata sexului opus.

Legat de culoarea ramelor, foarte multe studii au aratat ca ramele negre sunt mult mai atragatoare decat cele albe. In plus, o persoana care poarta ochelari cu rame negre pare mult mai prietenoasa si mai usor de abordat decat o persoana care poarta ochelari cu rame albe.

Ochelarii de vedere par sa determine si statutul social, potrivit unor studii. Unii psihologi sunt de parere ca oamenii care poarta ochelari au un statut social important in societate, spre deosebire de oamenii care nu poarta ochelari.

Ochelarii de vedere vin in diferite forme si modele, iar magazinele de specialitate ne pun la dispozitie foarte multe variante. In fond, pentru multe persoane, este o problema de stil. In timp ce unele persoane prefera ochelarii fara rame, foarte multe prefera ochelarii cu rame negre, groase. Astfel, acestea din urma vor obtine un look care le ajuta sa iasa in evidenta.

Odata alese ramele ochelarilor de vedere, o persoana poate sa obtina un look atractiv, inteligent sau fresh.

De altfel, ramele sunt si un indicator de statut social. Cu cat mai scumpe, cu atat mai atragatoare! Uneori, pentru a fi acceptate mai usor de societate, foarte multe persoane prefera sa cumpere rame de ochelari create de firme celebre. Aceleasi reguli se aplica si atunci cand vine vorba despre vestimentatie.

Ce spun ochelarii de vedere despre tine

Potrivit studiilor, sunt sase lucruri pe care ochelarii de vedere le spun despre tine:

  • esti o persoana onesta si demna de incredere
  • esti o persoana care inspira incredere
  • citesti foarte mult;
  • faci parte din inalta societate
  • esti o persoana mai usor de abordat, mai prietenoasa
  • esti o persoana care pune pret pe imaginea sa, mai ales daca alegi sa porti ochelari produsi de firme celebre

Ochelari de vedere + machiaj? Da, este o relatie posibila!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver