Pozitii sexuale care favorizeaza placerea

Pentru ca momentele din dormitor sa fie perfecte, este importanta nu doar atractia dintre parteneri, ci si daca ei reusesc sa se destinda in bratele celui iubit si sa ajunga la orgasm. Fiecare om are propriile asteptari si nevoi cand vine vorba de clipele de intimitate, asa ca am intrebat un specialist daca exista totusi cateva pozitii sexuale care favorizeaza placerea femeilor.

Discutiile despre viata intima, chiar si in cuplu, sunt inca o raritate in societatea moderna si, din aceasta cauza, partenerii ajung sa fie nemultumiti in ceea ce priveste experientele din dormitor. Valentin Pescaru, psiholog, psihoterapeut si sexolog (www.sexologultau.net), spune ca multe femei nu ajung la orgasm pentru ca le e rusine sa spuna ce nevoi au si astfel, in timp, apar frustrari care pot zdruncina serios o relatie.

„Pozitiile sexuale care favorizeaza placerea femeii sunt strans legate de intelegerea felului in care simte placerea femeia, zonele erogene si stimularea acestor zone in timpul actului sexual. Cele mai importante doua zone care sunt implicate in obtinerea placerii sexuale si respectiv a orgasmului sunt clitorisul si zona genitala externa si asa numita zona G (da, este o zona si nu un punct) aflata in interiorul vaginului, pe peretele anterior, la adancime de cativa centimetri. Toate pozitiile sexuale care stimuleaza intens aceste zone vor duce la placere si cresc sansele pentru obtinerea orgasmului“, spune specialistul.

Pozitii sexuale care favorizeaza placerea femeilor: trucuri pentru a ajunge la orgasm

Dupa cum explica sexologul, pentru stimularea zonei G, se recomanda pozitia traditionala, in care femeia este asezata pe spate, iar barbatul deasupra ei. Pentru stimularea zonei in cauza, se asaza o perna sub mijlocul femeii. Ridicarea bazinului schimba unghiul de penetrare al penisului si creste puternic stimularea zonei G.

„Poate fi utilizata o varianta a pozitiei in care femeia asezata pe spate tine picioarele pe umerii barbatului, obtinandu-se aceeasi ridicare a bazinului. In aceste pozitii, barbatul poate stimula si clitorisul. Mai exista si alte pozitii, regula de baza fiind pozitionarea corpurilor celor doi la un unghi de peste 90 de grade, care favorizeaza stimularea zonei G. Alte pozitii sexuale care stimuleaza puternic clitorisul, prin stimularea zonelor genitale, sunt cele in care corpurile partenerilor sunt aproape paralele, contactul in zona genitala fiind foarte strans. In aceste pozitii, accentul se pune pe stimularea clitorisului. Exemplu: pozitia in care barbatul este deasupra femeii intinse pe spate, dar in care picioarele acesteia sunt aproape intinse, iar barbatul se sprijina pe antebrate (sta aproape intins peste partenera)“, sustine Valentin Pescaru.

La ce trebuie sa fie atenti partenerii

Orgasmul se obtine in conditiile in care se urmaresc si se respecta etapele actului sexual: dorinta, excitare, penetrare, cu alte cuvinte preludiul este extrem de important. Acesta din urma asigura atat „acordarea“ partenerilor, adica aducerea la acelasi nivel de excitare, indiferent de starea generala, dar si stimularea suficienta pentru a avea placere si respectiv pentru a ajunge la orgasm.

„Multe persoane (atat barbati, cat si femei) considera ca placerea proprie (orgasmul) este obligatia… celuilalt. Asta ii si face sa intre in actul sexual de pe o pozitie mai degraba pasiva, de ‘asteptare ca celalalt sa faca nu-stiu-ce. Gresit. Da, actul sexual inseamna doi, dar inseamna si ca fiecare dintre cei doi este cumva responsabil de propria placere, nu trebuie doar sa astepte de la celalalt. Cum ar putea sa stie altcineva mai bine decat noi insine ce ne place, ce ne trebuie pentru a obtine placere? Aceasta se traduce prin schimbarea atitudinii in timpul actului sexual: daca partenerul (indiferent de sex) nu stimuleaza in felul dorit, poti sa te stimulezi singura. Daca femeia stie ca are nevoie de anume stimulare, o poate cere sau pur si simplu isi poate aseza partenerul in pozitia pe care o doreste“, puncteaza sexologul.

Care este rolul preludiului

Placerea maxima, respectiv orgasmul, nu inseamna doar stimulare si penetrarea, ci si calm interior si relaxare; emotiile, tensiunea, teama, ingrijorarile sunt incompatibile cu placerea. De aceea, nu doar aceste pozitii sexuale care favorizeaza placerea femeilor sunt importante, ci, in primul rand, preludiul este esential. Asa se obtine starea de relaxare, detasarea de alte probleme si trecerea la actul sexual in sine. „Exista si o multime de metode si obiecte sexuale care pot creste nivelul de placere in timpul actului sexual. Dupa cum le spune si numele, jucariile cu tenta sexuala trebuie sa duca cu gandul la ideea de joaca, de destindere, ceea ce genereaza relaxare si creste placerea. Da, se poate rade in pat, impreuna cu partenerul; umorul si joaca sexuala sunt solutii excelente pentru un act sexual implinit“, incheie specialistul.

Daca ti s-a parut util articolul despre pozitii sexuale care favorizeaza placerea femeilor, citeste si: Iti lipseste dorinta sexuala? Afla cum sa simti mai multa placere.

Foto: Guliver