pregatit de insuratoare

Esti cu partenerul tau de peste un an? Sunt aproape sigura ca ati ajuns pana acum sa discutati despre casatorie, chiar daca ati facut doar aluzii nevinovate. Vrei sa stii daca este sau cand va fi pregatit de insuratoare? Editorii de la yourtango.com au dezvaluit secretul. Lucrurile sunt foarte simple.

In general, spun psihoterapeutii de cuplu, cand un om se angajeza intr-o relatie, isi doreste sa evolueze ca individ si, bineinteles, din punct de vedere al cuplului. Altfel spus, iti doresti sa descoperi continuu feluri prin care poti fi, de ce nu, un model pentru celalalt. Daca si tu impreuna cu iubitul tau aveti aceeasi viziune asupra relatiei inseamna ca esti gata de maritis, iar el e pregatit de insuratoare.

In alta ordine de idei, sunteti pregatiti sa va uniti destinele ca doi indivizi complet diferiti, care cauta unul de la celalalt mijloacele necesare pentru a evolua pe toate planurile.

De ce mariajul din dragoste poate da gres

Acest tip de angajament este complet diferit de cele pe care le numim „casatorii din dragoste“. In acestea se intampla urmatorul fenomen: membrii cuplului cauta in relatie implinirea personala. Ei se indragostesc pentru ca gasesc unii in ceilalti resursele pentru a fi impliniti si iubiti. In mare parte despre asta este vorba, cel putin la inceputul relatiei.

La suprafata totul pare exceptional. Din pacate, cele mai multe cupluri cedeaza cand realizeaza ca nu este atat de simplu sa indeplinesti in permanenta nevoile celuilalt.

Cu toate acestea, ei sunt convinsi ca stiu ce ii trebuie partenerului de cuplu, iar cand realitatea este diferita, se ambitioneaza si lupta sa implineasca dorintele celuilalt. In final, cand lupta devine exagerata si apar des certuri intense, cuplurile de tip romantic se despart. Psihoterapeutii de cuplu spun ca aceasta este o formula standard dupa care poate fi calculata rata de divort.

Este pregatit de insuratoare daca crede intr-un mariaj-parteneriat

Intr-o casnicie formata din doi oameni care nu isi atribuie talentul de a citi mintea celuilalt, partenerii se intreaba constant ce anume isi doresc de la relatie si de la ei insisi. Cu alte cuvinte, cauta in moduri ingenioase si periodic cum sa isi multumeasca partenerul si cum sa fie fericit cu sine in relatie.

Teoretic, exista cateva nevoi universale in relatii, iar acestea includ: dorinta de a fi apreciat, de a fi conectat cu celalalt din punct de vedere emotional, de a fi satisfacut pe plan sexual, de a fi sustinut si incurajat cand vine vorba de profesie, de a avea o siguranta financiara, de a avea o viata presarata cu distractie si placere, de a fi stimulat intelectual, de a avea o viata linistita si de a gasi un scop in viata mai profund, din punct de vedere spiritual.

Daca nu e gata de insuratoare, sa stii ca poate fi un motiv de despartire!

Foto: Guliver