Relatia cu mai multi parteneri

Relatia cu mai multi parteneri poate parea mai complicata, dar am aflat de pe Your Tango ca nu este atat de diferita decat orice relatie de cuplu. Am aflat deci cum functioneaza o relatie poliamoroasa direct de la sursa, de la o persoana implicata intr-o astfel de poveste de dragoste neconventionala.

Ce inseamna o relatie poliamoroasa? Ce presupune ea? Si cum se “gestioneaza” – sentimental si sexual relatia cu mai multi parteneri? Sigur, exista multe intrebari. Iata ce am aflat din acest studiu de caz.

Ei bine, vei afla ceva suprinzator! Si asta pentru ca oamenii cand aud de relatii cu mai multi parteneri automat se gandesc la partide de sex incendiare. Si cam atat! Insa nu e vorba de sex in trei aici. Este vorba de sentimente, intimitate si conexiune ca in orice relatie de cuplu.

Relatia cu mai multi parteneri este ca orice relatie, doar ca e vorba de mai multi oameni. Ce parere are un partener implicat intr-o relatie poliamoroasa? Ca isi doreste o familie. Ca isi doreste iubire si respect reciproc. Ca isi doreste un partener – sau doi – care sa lucreze la relatia lor. Si o viata sexuala fantastica.

Cum functioneaza relatia cu mai multi parteneri? Ei bine, tot prin comunicare. Ca orice relatie monogama, si intr-o relatie poligama oamenii se cearta. Exista orgolii. Si erori de comunicare. Si la fel, rezolvari cu ajutorul compromisurilor si acceptarii.

Este necesar ca toti oamenii implicati intr-o relatie poliamoroasa sa fie auziti si intelesi. Sa isi exprime parerile si sa ii fie satisfacute nevoile. Ca in orice relatie de iubire.

Ce fel de iubire exista in relatia cu mai multi parteneri? Trebuie sa fie o dragoste sincera. O dragoste care sa permita sa ii spui celui de langa tine ca e ridicol poate, sau ipocrit, sau ca nevoile lui nu sunt prioritare in acest moment! Genul de iubire care te determina sa arati compasiune si agresivitate cand cineva are nevoie de ajutor. Genul de iubire care se construieste in timp, si nu se darama intr-o clipa de cearta!

Si desigur, relatia cu mai multi parteneri presupune o viata sexuala fenomenala. Partide de sex incendiare in care e imposibil sa nu fi satisfacuta! Atentie, insa, daca ai de gand sa te arunci intr-o relatie poliamoroasa doar pentru sex, aminteste-ti ca si “munca” depusa in restul timpului, sa intretii relatia e mai dificila. Pana la urma, e vorba de mai multi oameni diferiti.

Citeste si: Numarul de parteneri sexuali de care ai nevoie intr-un an ca sa fii fericita

Foto: Gulliver