relatia de cuplu perfecta

Relatia de cuplu perfecta nu exista. O vedem in seriale. O vedem pe retelele de socializare. Aspiram sa o avem, dar in realitate e un scenariu fara echivalent in realitate!

Toti intram in relatii amoroase cu bagajul nostru emotional. Invatam cum sa functionam in cuplu de la familia de baza. Diferita la ambii parteneri. Si apoi le punem una langa alta si convietuim.

Nu e niciodata usor si tocmai de aceea relatia de cuplu perfecta nu exista. Studiile demonstreaza ca cel mai mult conteaza in economia unei relatii cum repari lucrurile. Cum accepti ca sunteti diferiti. Cum inveti sa gestionezi un conflict. Si cum va impacati dupa o cearta.

  1. De ce e importanta comunicarea

Societatea ne spune ca de indata ce esti intr-un mariaj sau intr-un cuplu, totul se rezolva. Dar cum? Nimeni nu spune ca este vorba de timp si de efort sa iti intelegi partenerul.

Cu siguranta sunteti diferiti, de la preferintele alimentare pana la tabieturile de zi cu zi. Dar nu asta conteaza. Relatia de cuplu perfecta nu are un tipar care sa asigure succesul, ci parteneri care se cunosc, se accepta si sunt dispusi sa se intalneasca la mijloc.

  1. Invatati sa va intelegeti

In timp, invatati sa va cunoasteti. Din copilarie. De la relatia cu parintii vostri si pana la cele mai puternice drame, dureri, greseli sau cele mai frumoase momente de fericire.

Fiecare om are traume si fericiri. Si e necesar sa iti cunosti iubitul inainte de a solutiona o problema de cuplu. Asta inseamna relatia de cuplu perfecta. Si asta ia timp, fiind nevoie de multe conversatii si efort.

  1. Pune accent pe calitatile iubitului tau

Dupa ceva timp de iubire, e simplu sa incepi sa vezi numai defectele. Si e chiar posibil sa nu iti dai seama ce te-a atras la el in prima faza. Dar adu-ti aminte de cand v-ati cunoscut. Aminteste-ti ca simteai ca vrei sa iti petreci viata alaturi de el.

  1. Relatia de cuplu perfecta inseamna comunicare eficienta si cand vine vorba despre sex

Nu doar ca nu iti spune nimeni ca sexul devine mai bun atunci cand vorbesti deschis despre placere. Ba dimpotriva, e un mare tabu sa vorbim despre sex si orgasm.

Relatia de cuplu perfecta inseamna o viata sexuala activa si o comunicare sincera in care iubitii isi spun ce le place in dormitor. Astfel evitati rutina in sex, astfel evitati presiunile unei vieti sexuale neimplinite.

  1. Gasiti impreuna solutii pentru probleme

Toate cuplurile au probleme. Deci nu esti singura! De altfel, problemele pot fi liantul care va tine impreuna. Ideea este sa va acceptati si defectele, sa discutati despre ele, sa renuntati la ce va face rau si sa va rezolvati problemele din casnicie. Nerezolvate, problemele reapar si atunci relatia de cuplu perfecta se destrama.

Citeste si: Lucrurile de care se tem barbatii: cititi cu atentie, doamnelor!

Foto: Guliver