O relatie la distanta se poate incheia la altar

Esti implicata intr-o relatie la distanta? Cel mai probabil te-au incercat si pe tine sentimente de frustare si neputinta. Departarea de sufletul-pereche poate fi extrem de dureroasa, dar aceasta se poate transforma in ceva infinit de frumos in momentul revederii. Cand ai acceptat sa te implici in aceasta relatie ai stiut ce presupune acest statut?

Fiecare cuplu este incercat de provocari, indiferent ca partenerii se afla la distanta unul de altul sau stau impreuna. Crezi ca intr-o relatie la distanta nu exista certuri? Ba da! Iar problema principala a cuplurilor care rezista, desi se vad cu portia, este ca traiesc totul la intensitate maxima, fie ca isi iau ramas bun, fie ca se reintalnesc. Sunt oamenii extremelor, spune idiva.com, care explica si la ce sa te astepti daca ai de gand sa investesti sentimente intr-o relatie la distanta.

Nesiguranta, un sentiment care te va insoti la fiecare pas

Departarea te va duce cu gandul ca iubitul, aflat in prezenta multor persoane, poate sa calce stramb, iar tu nici nu stii. Atatea femei care se prinda in jurul lui si niciuna nu esti tu! In majoritatea cazurilor, indoiala apare si, de cele mai multe ori, nu este justificata.

Poti clarifica acest aspect prin comunicare. Daca vorbiti deschis si spuneti lucrurilor pe nume, veti putea avea incredere mai multa unul in celalalt. Este foarte important sa setati dinainte niste reguli si limite, pentru a putea construi o relatie sanatosa, nu una bazata pe neincredere si infidelitate.

N-o sa fie langa tine la final de zi

Intr-o relatie normala, sentimentul ca dupa o zi obositoare te poti cuibari in bratele lui, ca sa-ti ia stresul cu mana, este crucial. Intr-o relatie la distanta aceasta traire nu exista, cel putin nu in fiecare zi.

Pe de alta parte, expertii au studiat modul cum se inteleg partenerii unui cuplu si au descoperit ca 80% din limbaj este nonverbal. Cand membrii unei relatii se afla la distanta de un ocean, limbajul nonverbal este inlocuit cu o altfel de comunicare, una bazata pe… ghicit.

Te gandesti ca e mai „ieftina“ o relatie la distanta? Gandeste-te din nou

Ce economisesti pe intalniri dese cheltuiesti pe bilete de calatorie ocazionale. Bine, asta depinde de locul unde se afla iubitul tau. Chiar daca aceste cheltuieli se impart la doi, riscul sa investesti mai multi bani intr-o astfel de relatie este, in cele mai multe situatii, mai mare decat daca va intalneati zilnic.

Mai aproape cu un pas de altar?

Hai s-o spunem pe de-a dreptul! Nu te implici intr-o astfel de relatie doar sa te tina de mana la un film de groaza, ci stii de la inceput ce vrei. Investesti sentimente in relatie si te gandesti serios la un viitor alaturi de iubitul tau.

Altfel nu l-ai astepta sa vina de peste „noua mari si noua tari“, nu? Discutati conditiile acestei legaturi si abordati si subiectul unde veti locui daca totul intre voi decurge conform asteptarilor. Luati in considerare si schimbarea jobului, dar si intemeierea unei familii.

Foarte important este si sexul in relatia la distanta. Cum sa ramaneti conectati.

Foto: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!