lucruri care scad libidoul unei femei

Potrivit psihologilor, sunt foarte multe lucruri care scad libidoul unei femei, insa putine aleg sa vorbeasca deschis despre acest subiect, scrie mindbodygreen.com. Barbatii sunt de parere ca o femeie refuza sa faca sex din foarte multe motive, insa cu totii suntem construiti genetic pentru a avea dorinte sexuale. Asadar, de ce sunt anumite lucruri care scad libidoul unei femei?

Toate aceste lucruri care scad libidoul unei femei au legatura, in primul rand, cu felul in care arata corpul lor, apoi intervin si alti factori, cum ar fi felul in care arata partenerul sau locul in care ar trebui sa aiba loc actul sexual.

Lucruri care scad libidoul unei femei

1. Dezgustul fizic

Desi termenul este putin cam exagerat, acest dezgust apare in momentul in care o femeie nu este multumita de felul in care arata sau sunt anumite lucruri pe care nu le agreeaza la partenerul de cuplu. Potrivit psihologilor, foarte multe femei au marturisit ca nu se simt suficient de excitate dupa ce au fost la sala sau la un curs de yoga. In acele momente ele nu se simt multumite de corpul lor si au recunoscut ca se considera cu adevarat pregatite pentru a face sex doar in momentul in care s-au asigurat ca igiena lor este perfecta.

Acelasi dezgust apare si in momentul in care locuinta partenerului nu este suficient de curata. Femeile isi pierd interesul in momentul in care observa cutii de pizza, lucruri aruncate pe jos sau foarte multa dezordine. Desigur, totul depinde si de starea de excitare, insa unele femei isi pierd interesul atunci cand mediul nu este tocmai pe placul lor.

Nu in ultimul rand, foarte important este si cum arata partenerul de cuplu. Femeile sunt atente la detalii, asa ca unghiile neingrijite, o respiratie urat mirositoare sau mirosul de transpiratie pot duce la dezgust fizic.

2. Stresul

Un program incarcat sau o zi de munca solicitanta poate duce la scaderea libidoului. Psihologii sunt de parere ca femeile au nevoie de timp pentru a se pregati fizic pentru o partida de sex, iar corpul lor nu va reactiona asa cum trebuie in momentul in care este supus la stres. Foarte multe femei au nevoie de un preludiu mai lung pentru a ajunge la starea normala de excitare. Mai mult decat atat, dupa o zi de munca incarcata, femeile se confrunta cu incapacitatea de a ajunge in starea de odihna si relaxare, acestea fiind precursorul excitarii sexuale.

3. Deconectarea emotionala

In timp ce dezgustul fizic si stresul mental pot fi cu siguranta suficient de puternice pentru a declansa scaderea libidoului, cel mai puternic efect il are deconectarea emotionala. Acest lucru se intampla atunci cand o femeie simte ca partenerului de cuplu nu-i pasa de ea. Nu este vorba doar de toate acele stari prin care o femeie trece, ci este vorba de senzatia fizica, care nu permite corpului sa fie deschis catre sex. Mai exact, atunci cand o femeie isi doreste sa faca sex, aceasta va evalua cele mai recente experiente de intimitate emotionala pentru a-si da seama daca exista o conexiune suficient de puternica intre ea si partenerul de cuplu.

De ce te doare cand faci sex. Sufletul, nu corpul!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver