studii despre iubire cuplu in pat

Descopera ce se intampla cu corpul si cu mintea ta cand te indragostesti. Atunci cand e vorba despre dragoste orice e posibil, iar cateva studii despre iubire publicate pe health.com atesta asta!

Studii despre iubire – Sotii pot avea ADN-uri similare

Cele mai recente studii despre iubire au rezultate cu adevarat fascinante. Cercetatorii stiau deja ca oamenii au tendinta sa-si aleaga partenerii care au caracteristici similare cu ei. Dar un studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Science arata ceva si mai surprinzator. Oamenii se casatoaresc de obicei cu persoanele care au ADN-uri similare cu ei. Atunci cand oamenii de stiinta au studiat materialul genetic al mai multor femei si barbati au gasit mai putine diferente in ADN-ul persoanelor casatorite decat intre doua persoane selectate aleatoriu. De fapt, ei au calculat ca tendinta de a alege un sot cu un material genetic asemanator este cu o treime mai mare decat tendinta de a alege o persoana cu o educatie similara.

“Ideea este sa vorbesti cu partenerul tau despre relatia voastra in contextul unui film”

Studii despre iubire… si comedii romantice

Urmarirea de filme impreuna poate fi cheia fericirii conjugale sustine  Matthew Johnson, director la Marriage and Family Studies Laboratory din cadrul Binghamton University. El a efectuat un studiu in cadrul caruia cuplurile au participat la terapie, dar au vizionat impreuna si filme despre relatii. Ambele strategii au scazut rata de divort a cuplurilor la jumatate, insa urmarirea de filme impreuna este clar o varianta mai accesibila pe care o poate face oricine acasa. “Ideea este sa vorbesti cu partenerul tau despre relatia voastra in contextul unui film”, spune Johnson.

Studii despre iubire – Nivelul scazut al zaharului din sange poate cauza certuri in cuplu

Discutiile in contradictoriu in cadrul unei relatii pot fi rezultatul nivelului scazut de glucoza din sange sustin cercetatorii de la Ohio State University. Intr-un studiu realizat in 2014 ei au rugat 107 cupluri sa-si testeze nivelul zaharului din sange dimineata si seara si sa bage ace in niste papusi voodoo care erau partenerii lor pentru a arata de cate ori ii enervasera. Cu cat se certau mai tare cu atat trebuiau sa infiga mai multe ace. Pe parcursul celor 21 de zile de studiu oamenii de stiinta au observat o legatura invers proportionala intre numarul de ace si nivelul zaharului din sange. Cand oamenii erau infometati deveneau automat usor iritabili. Asa ca ori de cate ori planuiesti sa ai o discutie mai serioasa cu iubitul tau pastreaz-o pana dupa masa.

Citeste si: “Iubire de-o vara: la ce sa te astepti de la un flirt estival”!

Foto: stockpic.com/ Ed Gregory