semne subtile semnale de alarma

Dragostea la prima vedere este minunata, dar daca iesi de mai multe ori cu un tip in oras, stii ca acea caldura pe care o simti initial poate sa se raceasca.

La prima intalnire cauti indicii clare conform carora respectivul tip ar putea fi nepotrivit pentru tine, dar furata de val, poti trece cu vederea niste semne subtile, care sunt la fel de importante. Iata cand ar trebui sa spui stop intalnirilor cu un anumit barbat!

Are momente cand da inapoi? Dupa ce au fost raniti in dragoste oamenii sunt in acelasi timp dorni sa reintre in jocul amoros, dar si extrem de precauti. Iar cei care nu si-au revenit inca au tendinta sa incerce sa avanseze foarte rapid si apoi sa se retraga. Si ce e cel mai rau e ca ei nu-si vad propria ambivalenta. In functie de starea de spirit ei iti dau impresia ca vor ceva foarte serios de la tine sau ca sunteti doar doi amici care va distrati impreuna. Sfatul nostru e sa te feresti de aceasta inconsecventa romantica, oricat de buna ar parea la prima vedere partida.

La fiecare intalnire isi face reclama? Sunt cinstit. Sunt romantic. Eu nu ma joc. Am o inima mare. Privesti aceste declaratii cu scepticism si ca pe orice forma de auto-promovare? Atunci cauta dovezi. Cum interactioneaza tipul cu care iesi cu altii? Are un comportament deplasat cu ospatarul sau o barfeste nonstop pe fosta iubita? Are tendinta sa exagereze cu bautura sau nu pare tocmai interesat de tine? Aceste comportamente ofera mai multe informatii decat declaratiile pe care le face.

Tipul cu care iesi se asteapta sa urmezi un scenariu predefinit? Unii oameni nu trec peste visul de a avea un partener adaptabil, fara nevoi proprii. In aceasta fantezie, ajung sa faca tot ce vor, fara ca persoana de langa ei sa aiba ceva de obiectat. Si cel mai rau e cand acest lucru se transforma intr-o relatie controlata in totalitate de o persoana. Daca tipul cu care iesi este prea rigid si nu accepta niciodata sugestiile tale sau te impinge sa faci anumite activitati care nu-ti convin atunci e clar ca-si doreste un film amoros pe care doar el sa-l regizeze.

Da vina mereu pe altcineva? Unii oameni au tendinta sa-i atace mereu pe altii, sa transforme un “Eu vreau” in “Imi esti datoare cu asta”. In conversatii vor juca mereu rolul judecatorului si vor declara care sunt regulile jocului si in ce fel le-ai incalcat. Ar putea pretinde ca sunt deschisi la feedback, dar de fapt nici nu te asculta pentru ca ei ti-au dat deja verdictul.

Citeste si: “Tipologii masculine cu care-ti pierzi degeaba timpul”!

Foto: Thinkstock