femeie singura

Calatoresti pe unde vrei, iesi mereu cu prietenele si nu duci lipsa flirtului, dar - deocamdata - iti place sa fii singura. Cercetatorii spun ca nu e bine!

Uneori iti place sa fii singura. De obicei, atunci cand esti curtata de mai multi barbati in aceeasi perioada. Sau cand iti faci planuri de weekend si nu simti nevoia sa te sincronizezi cu altcineva. Sau cand ajungi acasa tarziu de la serviciu si nu ai chef sa iti faci griji ca te asteapta cineva. Sau cand ai chef sa flirtezi cu oricine. Ai inteles ideea, uneori e placut sa fii singura.

Vrei sa fii singura? Mai gandeste-te!

Dar sunt cel putin la fel de multe momentele in care te saturi de singuratate, scrie Elitedaily.com. Daca mai si citesti articole in care ti se spune ca persoanele singure au cu 58% mai multe sanse sa moara, e chiar neplacut. Iata 5 dovezi stiintifice ca e mai bine sa iti gasesti un partener stabil.

Oamenii singuri au mai multe probleme de sanatate

Un studiu din 2010, publicat de Jurnalul Asociatiei Internationale de Cercetare a Relatiilor din Marea Britanie, a descoperit ca, in comparatie cu persoanele casatorite, femeile si barbatii singuri prezinta un nivel mai mare de depresie, anxietate, tulburari de dispozitie, probleme de adaptare, tentative de suicid sau alte forme de probleme psihologice. Si-acum, cu atatea probleme pe cap, cum se presupune ca o sa-ti gasesti un partener?

Oamenii singuri mor mai repede

Un studiu condus de cercetatorul Robert Kaplan de la UCLA si publicat in septembrie 2006 a aratat ca cei care nu au fost niciodata casatoriti au sanse mai mari sa moara decat cei care au trecut printr-un mariaj. Cu 58% sunt mai mari sansele sa moara. Jurnalul de Epidemiologie, revista care a publicat studiul, nu precizeaza insa o varsta la care se presupune ca persoanele singure ar muri. Dar, sa fim seriosi! Toata lumea moare, al un moment dat. Nu te apuca sa-ti faci testamentul. Mai bine iesi la intalniri!

Daca esti singura, esti nefericita

Esti singura si te consideri o fire vesela, esti sanatoasa, ai prieteni grozavi, o familie fantastica si un job care iti place. Cand cineva te intreaba cat de multumita esti cu viata pe care o ai, tot timpul raspunzi ca “foarte”. Aparent, esti in minoritate. Un studiu publicat anul acesta de Registrul National de Statistica din Marea Britanie arata ca cei singuri sunt mai nefericiti. Participantilor la studiu li s-a cerut sa aprecieze, pe o scara de la 1 la 10, cat de multumiti sunt de viata pe care o au. 58% dintre cei aflati in relatii stabile au raportat un grad inalt de satisfactie. Acest nivel a fost atins de numai 21% dinte cei care nu se afla in relatii.

Persoanele singure nu dorm bine noaptea

Un articol publicat in 2012 in Wall Street Journal arata rezultatele cercetarilor medicului Wendy M. Troxel, profesor de psihologie si psihiatrie la Universitatea din Pittsburgh. Acest studiu arata ca femeile care au relatii de lunga durata dorm mai bine decat cele singure. Nu numai ca adorm mai repede, dar nici nu se trezesc de prea multe ori peste noapte, spre deosebire de celibatare.

Te casatoresti tarziu, ai sanse mari sa divortezi

Chiar daca iti place asa cum esti acum – singura – te gandesti ca ti-ai dori ca, la un moment dat, sa gasesti un partener cu care sa vrei sa faci marele pas: casatoria. Nu te grabesti, dar iata ca asteptarea nu e neaparat buna, sustin unii cercetatori. Exista un studiu care a demonstrat ca rata de divort este cu atat mai mare cu cat casatoria are loc mai tarziu. Incepand cu 32 de ani, riscul de divort creste cu 5% pe an, spun cercetatorii.

Acum ca ai aflat ce spun cercetatorii despre singuratate, invata sa Iubesti timpul petrecut de una singura!

Foto: Guliver