motive de cearta in cuplu femeie barbat

Nu te simti frustrata daca va certati din cauza banilor sau a sexului. Cu totii dam peste motive de cearta in cuplu. Important este sa gasiti o cale de mijloc.

Oricat de mult ti-ai dori ca relatia voastra sa fie un perfecta, e imposibil sa fie asa. Adevarul e ca intotdeauna pot aparea motive de cearta in cuplu. Uneori, sa te certi cu cel pe care il iubesti nu este numai suparator, ci poate fi cu adevarat traumatizant. Dar nu toate certurile sunt atat de nocive.

Motive de cearta in cuplu – Intr-o cearta, discutati in loc sa tipati

Unele motive de cearta in cuplu apar in orice relatie si arata dorinta voastra de comunicare si de a rezolva toate probleme.

Pastrati certurile la nivel de discutie despre lucrurile asupra carora nu sunteti de acord, in loc sa incepeti sa tipati unul la celalalt. E mai sanatos si veti ajunge mai repede la o rezolvare a problemei. Certurile nu ajuta la nimic. In schimb, daca invatati sa discutati despre diferentele dintre voi, o sa gasiti solutii pentru orice neplacere, noteaza Sheknows.com.

Iata 5 motive de cearta in cuplu normale, care apar in orice relatie sanatoasa.

Motive de ceara in cuplu – Bani. Orice cuplu din lume se cearta din cauza banilor. Asa ca nu trebuie sa ti se para ceva ciudat. Intr-o relatie, unul vrea sa economiseasca, in timp ce altul vrea sa cheltuiasca. Incercati sa aveti o discutie “de afaceri” si ajungeti la un consens. Stabiliti un buget si respectati ceea ce ati vorbit, in asa fel incat sa nu aveti, totusi, aceste ceruri zilnic. Discutiile despre bani pot distruge o relatie.

Motive de cearta in cuplu – Sex. Aproape intotdeauna un barbat si o femeie care au o relatie au asteptari diferite cand vine vorba de sex. Fie ca va certati despre cat de des ar trebui sa faceti amor, fie despre ce ar trebui sa aduceti nou in relatia voastra. Problema ar fi, spun specialistii, imaginea distorsionata pe care mass-media o promoveaza despre sex. Asta duce la asteptari exagerate din partea unora care, apoi, se simt dezamagiti. Asa ca incearca sa ai asteptari realiste si nu uita ca dragostea si romantismul sunt cele care fac relatia sa dureze.

Motive de cearta in cuplu – Treburile din casa. Cine nu se cearta din cauza lucrurilor care trebuie facute prin casa, mai ales dupa casatorie sau cand locuiti impreuna? Ideea este sa faci cate un mic compromis si sa nu te astepti ca partenerul tau sa se schimbe complet. Treburile casei trebuie rezolvate. Dar modul in care sunt rezolvate este cel care creeaza dispute. Probabil ca veti negosia unele lucruri, dar nu vei putea sa schimbi intru totul obiceiurile partenerului tau. Impartirea sarcinilor si organizarea lucrurilor din casa reprezinta o sursa comuna – a tuturor cuplurilor – de cearta. O sa ai nevoie de multa creativitate ca sa gasesti o solutie  de mijloc, in asa fel incat amandoi sa va simtiti confortabil cu ce veti avea de facut prin casa.

Motive de cearta in cuplu. Le recunosti?

Motive de cearta in cuplu – Timpul petrecut impreuna. In relatii, apar foarte des certuri despre timpul petrecut impreuna. Principalul motiv este sentimentul ca niciodata nu este suficient. Alteori, va certati in legatura cu modul in care petreceti acel timp impreuna. In loc sa va certati, mai bine vorbiti despre ce vreti, fiecare dintre voi. Ce vrei sa faceti impreuna si ce vreti sa faceti separat? Intr-o relatie sanatoasa trebuie sa existe echilibru intre ceea ce faceti impreuna si ceea ce face fiecare dintre voi, singur.

Motive de cearta in cuplu – Obiceiuri enervante. E inevitabil, cand locuiesti cu cineva micile lui obiceiuri enervante si ciudatenii pot deveni de nesuportat. Care e solutia? Discutati despre ele in asa fel incat micile obiceiuri sa nu devina mari, in asa fel incat sa reprezinte o reala amenintare pentru relatia voastra. Lucruri simple – cum ar fi ca unul e obsedat de curatenie si celalalt e dezordonat – indurate luni sau ani  intregi, fara sa fie negociate, pot reprezenta un motiv real de despartire. Cel mai bine este sa ii spui partenerului ce te deranjeaza, fara sa il ranesti, si sa cautati o solutie pentru a merge mai departe impreuna. Nu lasa micile neplaceri nerezolvate, pentru ca ele pot cauza probleme reale in timp.

Foto: Guliver