ce regrete financiare au cuplurile

Daca sunteti intr-o relatie de ceva vreme, ati inceput sa tineti banii ca si la comun, atunci unele dintre aceste regrete financiare s-ar putea sa va sune extrem de familiar.

E destul de greu sa-ti gestionezi si propriile finante si totusi e si mai greu atunci cand se amesteca in ecuatie si banii unei alte persoane. Pe femalefirst.co.uk am gasit cele mai comune regrete financiare pe care le au partenerii unui cuplu la final de an.

Nu ati economisit suficienti bani. Desi ati fi putut sa puneti mai mult deoparte si sa strangeti o suma considerabila in contul economiilor comune nu ati facut-o. Iar la sfarsitul celor 12 luni te intrebi daca nu ai fi putut face un minim efort in acest sens. Nu de alta, dar tot voi ati fi beneficiat de ei.

Si sumele mari cheltuite pe mese in oras se numara printre acele regrete financiare ale lui 2015

Nu ati economisit bani deloc. Desi ati fost destul de chibzuiti si nu ati cheltuit banii pe prostii, ceva s-a intamplat si ati fost nevoiti sa lichidati contul de economii. Fie unul dintre voi si-a pierdut locul de munca, fie un membru al familiei s-a imbolnavit si a avut nevoie de bani pentru o operatie – in orice caz ceva neprevazut s-a intamplat si banii s-au dus.

Unul dintre cele mai comune regrete financiare este ca nu v-ati stabilit un buget clar. Daca nu-ti setezi obiective clare si nu-ti analizezi constant cheltuielile atunci sunt sanse mici sa economisesti ceva si sanse mari sa te impotmolesti in datorii.

La final de an va pare rau ca nu ati alocat ceva mai multi bani pentru fondurile voastre private de pensii care va asigura o batranete linistita. Acum va temeti ca nu va veti descurca prea bine cand va veni varsta pensionarii.

Ati cheltuit prea multi bani pe mancare in oras. Niciunul dintre voi nu este un bucatar prea bun asa ca ati fost nevoiti sa luati multe cine in oras sau sa comandati de la diverse firme de catering atunci cand stateati acasa. Iar un astfel de obicei este cum nu se poate mai costisitor.

Citeste si: “Cum economisesti bani cand traiesti intr-un oras mare”!

Foto: iStockphoto