Tipurile de oameni toxici, cum sa ii identifici.

In viata te intersectezi cu tot felul de oameni toxici, a caror prezenta poate deveni nociva. Identifica acesti oameni si scoate-i din viata ta!

Sa stai in prezenta unor oameni cu personalitati toxice poate fi epuizant. Daca vrei sa fii linistita si sa te dezvolti, atat pe plan personal cat si pe plan profesional, evita acesti oameni care iti pun obstacole de care nu ai nevoie.

Acesti oameni toxici se ascund printre membrii familiei, printre prieteni sau colegi. Identifica-i sa incat sa ii poti evita.

Iata 5 tipuri de persoane a caror prezenta nu iti face deloc bine.

Personalitati toxice de care e bine sa te feresti

1. Cei care te judeca

Acest tip de persoane gasesc orice motiv ca sa te critice si sa critice orice faci. Poti sa le aloci oricat de mult timp pentru a le explica ceva, ca le va intra pe o ureche si le va iesi pe cealalta. Ajung la concluzia pe care si-o propusesera inainte sa le spui toate argumentele. De fapt, nici nu prea te asculta. E o pierdere de timp sa ceri sfatul unui om care te judeca, scrie Entrepreneur.com.

2. Invidiosii

Sa ai succes si sa fii fericita nu e asa usor. Uneori ai nevoie in jurul tau de oameni care sa te sprijine si sa te incurajeze. Iar invidiosii nu sunt deloc fericiti pentru tine. Au impresia ca reusitele trebuie sa li se intample lor, nimanui altcuiva. Si vor profita de orice ocazie ca sa te darame.

3. Mincinosii

Ca sa ai succes trebuie sa te inconjori de oameni de succes care pot fi si de incredere. Nu poti sa ai incredere in mincinosi, mai ales ca nu stii niciodata cand mint sau cand spun adevarul. Acest tip de incertitudine iti va macina nervii incet, dar sigur. Elimina acest tip de oameni din viata ta si nu va mai trebui sa iti pui atatea intrebari. Vei scuti timp si vei fi mai fericita.

4. Negativistii

O persoana negativista o sa iti absoarba imediat energia pozitiva. Cei care se gandesc tot timpul la ce se poate intampla mai rau reusesc sa puna la pamant aproape pe oricine. Nu vei auzi cuvinte de incurajare sau de felicitare de la cineva negativist. Discrediteaza orice idee si scot in evidenta si cea mai mica sansa de esec, in loc sa te sustina si sa se concentreze pe posibilitati. Sunt oameni toxici care iti absorb toata energia. Scapa de ei cat mai repede!

5. Vesnicele victime

Victima eterna va cauta mereu scuze si ii va invinui pe altii pentru ceea ce i se intampla. Pentru alegeri gresite si fapte gresite. Se afla printre acei oameni toxici pe care trebuie sa ii eviti si la job, dar mai ales in viata privata. Nu isi asuma raspunderea faptelor lor si se victimizeaza mereu, iar prin asta e posibil sa te tina captiva o buna perioada de timp. Daca ai vreo prietena care face asa, incearca sa ii explici ca ceea ce i se intampla tine si de atitudinea ei, nu este numai o consecinta a conspiratiilor universului impotriva ei. Daca nu intelege, incearca sa nu mai stai prea mult in preajma ei. Nu iti face bine deloc.

Daca recunosti printre aceste tipologii de persoane vreuna dintre cunostintele tale, evita-le cat poti de mult! Acestia sunt oameni toxici pe care ar trebui sa ii eviti ca sa te poti concentra 100% asupra a ceea ce ti-ai propus la job sau in viata de zi cu zi si pentru a fi mai fericita.

Acum ca stii care sunt cele 5 tipologii majore de oameni toxici, afla si care sunt cele 14 semne ca ai o relatie toxica.

FOTO: istockphoto.com