Lucruri importante pentru femei

Nu este un secret faptul ca femeile se lovesc de mai multe probleme de-a lungul vietii decat barbatii. Diferenta dintre sexe duce, implicit, la comportamente si reactii diferite. Astfel, din cauza acestora, unele lucruri importante pentru femei nu au nicio valoare pentru barbati; de aici pot sa apara o serie de probleme. 

Barbatii sunt avantajati in foarte multe culturi, iar femeile se confrunta cu probleme pe care in mod normal nu ar trebui sa le aiba, potrivit bustle.com. Sunt foarte multe situatii de care femeile se lovesc, dar pe care barbatii nu pot sa le inteleaga. Toate aceste lucruri duc la alte probleme si chiar la accentuarea diferentei dintre sexe. Desigur, daca cineva nu a avut aceeasi experienta ca si tine, cu greu isi poate imagina prin ce treci.

Sunt foarte multe lucruri importante pentru femei, dar nu si pentru barbati, dar acest lucru nu inseamna ca nici ei nu se gandesc la anumite probleme. Diferenta este ca barbatii nu dramatizeaza la fel de mult precum femeile.

6 lucruri importante pentru femei, dar nu si pentru barbati

1. Presiunea de a avea copii

Pe primul loc pe lista cu lucruri importante pentru femei se afla presiunea de a avea copii. Desi atat femeile, cat si barbatii se gandesc sa devina parinti, acest subiect este mult mai sensibil pentru femei. Un barbat singur este considerat burlac, iar o femeie singura este considerata “fata batrana”, dar primul termen este mult mai prietenos, in timp ce al doilea termen are o conotatie negativa. Astfel, presiunea de a avea copii este mult mai mare in randul femeilor decat in randul barbatilor.

2. Ideea de a avea totul

Daca o femeie are copii, dar isi doreste in continuare o cariera de succes, poate fi considerata drept nerealista si chiar egoista in anumite cazuri. De cele mai multe ori, femeile care au copii sunt considerate a fi casnice, pentru ca intreaga lor atentie se indreapta asupra copiilor. Dorinta de a avea totul este mult mai mare in randul femeilor, iar acest lucru se intampla din cauza ca acestea duc o lupta continua pentru a depasi anumite bariere pe care le impune societatea. Perceptia e ca a fi o femeie puternica nu inseamna doar sa ai o cariera de succes, ci inseamna sa reusesti sa ai totul, indiferent de “costuri”.

3. Cand primesc sfaturi fara sa ceara

Foarte multe femei au marturisit ca s-au trezit in numeroase situatii in care au primit sfaturi de la barbati, fara sa ceara acest lucru. Sunt situatii cand femeile primes indicatii la locul de munca, desi ele stiau foarte bine ce au de facut. Astfel de momente demonstreaza ca barbatii considera ca sunt mult mai bine informati decat femeile si pun toate aceste calitati pe seama diferentei dintre sexe. Foarte multe femei sunt deranjate de aceasta atitudine a barbatilor si considera ca acele sfaturi sunt mai mult jignitoare decat de folos.

4. Nu sunt reprezentate asa cum trebuie

Tot pe lista cu lucruri importante pentru femei, dar nu si pentru barbati, se afla si acest subiect sensibil. Foarte multe femei spun ca barbatii sunt majoritatri in foarte multe domenii. Cand vine vorba despre femei, acestea nu sunt reprezentate asa cum si-ar dori si se intampla ca foarte putine dintre ele sa ajunga pe posturi de conducere sau in institutii importante. Numarul barbatilor angajati intr-o firma este mai mare decat numarul femeilor angajate in aceeasi firma, iar acest lucru se intampla, de regula, in tarile mai putin dezvoltate, unde egalitatea intre sexe nu este foarte importanta.

5. Instabilitatea emotionala

Cand vine vorba despre impartasirea emotiilor, femeile se confrunta cu o problema majora: daca isi ascund emotiile foarte bine, sunt considerate reci, egoiste, iar daca isi exprima deschis sentimentele, sunt considerate vulnerabile si emotive. Mai mult, se intampla ca barbatii sa puna anumite comportamente ale femeilor pe seama sindromului premenstrual (SPM). Cei mai multi barbati sunt luati in serios, in timp ce foarte multe femei sunt considerate sentimentale si parerea lor nu castiga atentie. Asadar, acest subiect este foarte important pentru femei, dar si sensibil in acelasi timp. Exista o linie subtire intre a fi prea emotive sau a fi prea sigure pe ele.

6. Sustinerea feminismului

Feminismul se inscrie cu succes pe lista cu lucruri importante pentru femei, dar nu si pentru barbati. Numeroase studii au aratat ca femeile care sunt mai masculine au mai mult succes in cariera decat cele care sunt foarte feminine. Si totusi, feminismul este un subiect destul de larg si de controversat. In timp ce unele femei pledeaza pentru feminism, foarte multe sunt de parere ca trebuie sa faca unele schimbari pentru a fi luate in serios. Cu toate acestea, solutia nu este ca femeile sa renunte la calitatile pe care le au, ci sa le aprecieze la adevarata lor valoare, asa cum se intampla si in cazul calitatilor pe care le au barbatii.

Consideri ca nu esti feminista? Iata trei semne care iti dovedesc contrariul!

Foto: Guliver