Pages: 1 2

Principalele greseli ale femeilor in cuplu

Dragostea nu a fost, nu este si nu va fi niciodata doar miere si zahar. Iar o relatie stabila este de fapt suma a multe eforturi si compromisuri din ambele parti. Daca vrei sa fii fericita, atunci evita pe cat posibil sa cazi in patima celor 7 obiceiuri proaste care distrug o relatie. 

Odata ce l-ai intalnit pe Fat Frumos si l-ai cucerit (sau invers, dupa caz) nu-ti ramane decat sa mentii vie flacara dragostei voastre. Suna simplu, nu-i asa? Ei bine, nu este. Pentru ca asta inseamna sa renunti sau sa eviti o serie de greseli fatale care il pot transforma pe el in Zmeul Cel Urat si relatia voastra in praf de stele. Ti le voi aminti aici pe cele mai des intalnite si mai periculoase.

Principalele greseli ale femeilor in cuplu

1. Indragostita de „potentialul” lui.

Daca-l iubesti pentru ceea ce poate deveni sub atenta ta indrumare si nu pentru ceea ce este, atunci relatia voastra e din start condamnata. Cel mai probabil, el nu se va ridica niciodata la nivelul asteptarilor tale iar tu vei deveni din ce in ce mai frustrata si nervoasa. Este important sa te adaptezi situatiei si sa-i cauti calitatile pe care le are in prezent, nu pe cele pe care le-ar putea dezvolta in viitor.

2. Nu dramatiza!

Cunosti sensul expresiei populare „a face din tantar armasar”? Ei bine, daca da, atunci citeste cu atentie urmatoarele randuri: Nimic nu ii supara pe barbati mai tare decat drama gratuita si nivelul ridicat al decibelilor. Nu este o tragedie ca a lasat dezordine in urma lui. O sa invete sa si stranga. Cu rabdare si in timp. Mai multe despre conflictele in cuplu gasesti in articolul Cuvinte care determina cursul unei discutii.

3. Ochii care se vad… se satura

Prea mult timp impreuna dauneaza grav fericirii in cuplu.  In mod ideal, cei doi amorezi ar trebui sa fie „asemeni unor coloane care sustin acelasi edificiu, dar pastreaza suficienta distanta” (filosoful Omar Khayamm). E minunat  sa aveti gusturi si pasiuni comune insa e anormal sa va sufocati unul pe celalalt zile intregi, incontinuu. Nu toate lucrurile se fac in doi. Tocmai de aceea, fiecare are propriile sale trairi interioare, vise, ganduri, idei si activitati. E aberant sa-i ceri sa te insoteasca la cumparaturi, sarcina menita altminteri, prietenelor tale. Si nici tu nu ai ce cauta pe capul lui, 24/7. Altfel, o sa creada ca nu ai o viata interesanta sau mai rau, ca tocmai iti construiesti una in jurul sau.

Pages: 1 2