cum e o relatie sanatoasa de cuplu

O relatie romantica intre doi oameni nu se compara cu nicio alta legatura pe care o vei avea de-a lungul vietii. Poti avea mai multi prieteni si colegi, dar ar trebui sa ai o singura persoana cu adevarat speciala langa tine. Iar cu ea este esential sa ai o relatie sanatoasa de cuplu.

Atunci cand ne indragostim tindem sa privim totul in roz si uneori ne scapa anumite semnale de alarma sau indicii care ne atentioneaza ca anumite lucruri nu sunt in regula. Asa ca daca vrei sa afli care sunt caracteristicile pe care le are orice relatie sanatoasa de cuplu ti le dezvaluim deindata.

Poti vorbi cu partenerul tau orice-ti trece prin cap

Si fara sa-ti fie teama. Acesta este un mare semna ca relatia ta este sanatoasa si are sanse mari sa dureze. Putine lucruri sunt mai stresante si mai daunatoare emotional decat imposibilitatea de a comunica cu cel de langa tine.

Ai spatiu ca sa te desfasori in voie

Spatiul personal este o necesitate psihologica. Toata lumea stie ca partenerii care incep sa evite hobby-urile vechi si prietenii si-si petrec fiecare minut impreuna, ajung sa se desparta la un moment dat. Acest lucru nu este sanatos si nu ajuta deloc relatia sa fie durabila.

Intr-o relatie sanatoasa de cuplu, partenerii nu se culca suparati unul pe altul

Luati decizii impreuna

Echitabil si echilibrat sunt doua dintre coordonatele obligatorii in orice relatie sanatoasa de cuplu. Daca amandoi sunteti transparenti unul cu altul, vorbiti despre finante, temeri si sentimente, sunt sanse mari sa aveti o legatura de durata. Cea mai mare putere a unei relatii sta in flexibilitatea ei, iar onestitatea intre parteneri este cel mai bun mod de a stabili o elasticitate in cuplu. Luarea deciziilor impreuna va ajuta sa fiti mereu pe aceeasi pagina.

Va certati, dar va si impacati inainte de miezul noptii

Dezacordurile sunt sanatoase si necesare pentru ca viata nu este intotdeauna roz. Partea importanta este ca ele trebuie dezbatute. Si este extrem de important sa va iertati inainte de a merge la culcare. Daca nu adormiti niciodata suparati unul pe altul atunci sansele ca relatia voastra sa reziste sunt enorme.

Ai incredere in el fara sa-l verifici

Daca esti de suficient de mult timp cu un tip atunci probabil stii deja care e comportamentul lui obisnuit si ce sentimente ii tradeaza limbajul corpului. Ar trebui sa simti ca poti avea incredere in acea persoana. Cand te afli intr-o relatie sanatoasa de cuplu, n-ar trebui sa incerci sa-l mai verifici pe cel de langa tine.

Lasi lucrurile sa curga de la sine

Un grad de maleabilitate este un element necesar in orice relatie sanatoasa de cuplu.

Relatia ta este zona unde te simti in siguranta

Acest lucru vine o data cu increderea si este minunat pentru oricine sa poti ajunge acasa si sa stii ca acolo te asteapta o persoana care mereu va fi de partea ta. Tu esti mai norocoasa decat multi alti oameni. Cat timp tu si partenerul tau puteti face asta unul pentru altul, viitorul vostru impreuna arata excelent.

Citeste si: “De ce ajungi intr-o relatie toxica. Explicatii psihologice”!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto