Adevaratele motive pentru care femeile insala. Fericirea e importanta

Cele mai multe cupluri nu vorbesc deschis despre infidelitate si despre problemele care apar pe plan personal, iar barbatii au tendinta sa creada ca femeile insala mai des decat ei. Pana la urma, conteaza mai putin cine tradeaza increderea persoanei iubite, ci de ce o face si cum ar putea fi evitate astfel de situatii. Daca vrei sa descoperi adevaratele motive pentru care femeile insala, afla ce spun cei de la thelist.com.

In urma unui studiu realizat in anul 2015, 74% dintre barbati si 68% dintre femei au recunoscut ca au calcat stramb in relatie. Adevaratele motive pentru care femeile insala sunt numeroase, iar cele mai multe dintre ele sunt legate de nemultumirile care apar in viata de cuplu.

Adevaratele motive pentru care femeile insala

1. Instabilitatea emotionala duce la infidelitate

Pe primul loc pe lista cu adevaratele motive pentru care femeile insala se afla instabilitatea emotionala. Cele mai multe femei care ajung sa caute placerile in bratele altui barbat sunt nemultumite de relatia pe care o au si simt nevoia sa fie rasfatate, apreciate si iubite de un alt barbat.

2. Lipsa afectiunii afecteaza sanatatea psihica

Femeile au nevoie de afectiune, iar cele mai multe dintre ele isi cauta refugiul in bratele altui barbat din simplul motiv ca nu se simt implinite pe plan sentimental. Specialistii in relatii considera ca este foarte important modul in care o relatie este perceputa si traita, iar femeile nu ar trebui sa fie acuzate daca vor sa gaseasca un barbat care sa le aprecieze cu adevarat. Ideea este sa fie sincere cu partenerul actual si sa isi refaca viata amoroasa alaturi de cei care le ajuta sa se simta din nou speciale.

3. Teama de abandon este o problema cu care se confrunta multe femei

Psihologii sunt de parere ca teama de abandon poate fi cauzata de probleme mai vechi, din copilarie, insa este o situatie cu care se confrunta multe femei. Nevoia de a insela apare atunci cand se instaleaza aceasta teama, iar unele femei considera ca o aventura extraconjugala le poate ajuta sa aiba mai multa incredere in ele.

4. Ideile preconcepute afecteaza viata de cuplu

Specialistii in relatii sunt de parere ca femeile au tendinta sa ia decizii in baza unor idei gresite despre viata de cuplu, iar acestea duc la infidelitate. Mai mult decat atat, cele mai multe dintre ele se lasa influentate de familie, prieteni sau chiar colegi de serviciu atunci cand vor sa ia decizii importante in viata lor.

5. Situatia financiara poate duce la infidelitate

Potrivit specialistilor in relatii, situatia financiara poate determina multe femei sa isi insele partenerul de cuplu. Ele nu cauta aventuri de o noapte doar pentru ca isi doresc mai multi bani, ci, din contra, exista posibilitatea ca unele dintre ele sa isi doreasca sa detina puterea. Acest lucru se intampla in special in cazul femeilor care sunt independente din punct de vedere financiar.

6. Inaintarea in varsta genereaza crize in viata personala

Nu mai este un secret faptul ca tot mai multe femei isi pierd increderea in ele odata ce inainteaza in varsta, iar acesta este un motiv pentru care ajung sa isi insele partenerul de cuplu. Femeile au tendinta sa creada ca nu mai au calitati care le pun in valoare, iar o aventura extraconjugala le poate ajuta sa aiba din nou incredere in sexualitatea lor.

7. O viata sexuala nesatisfacatoare poate duce la ruperea relatiei

Tot pe lista cu adevaratele motive pentru care femeile insala se afla si lipsa satisfactiei sexuale. Cele mai multe femei ajung sa isi insele partenerul de cuplu din cauza ca nu au parte de sex de calitate, nu se simt suficient de iubite sau se confrunta cu alte probleme in dormitor.

Daca ti-a placut articolul cu adevaratele motive pentru care femeile insala, iata si un articol cu obiceiuri proaste care duc la infidelitate. Renunta le ele!

Foto: Guliver