Daca ai avut o aventura cu un alt barbat invata din ea cateva lucruri care te pot face fericita.

Daca ti s-a intamplat sa ai o aventura extraconjugala inseamna ca, in subconstient, aveai nevoie de ea. Profita de aceasta experienta ca sa iti imbunatatesti viata.

O aventura amoroasa difera de la o persoana la alta – de ce si cand incepe, daca si cum se termina, ce a dus la ea. In general, aventurile se termina dupa o perioada scurta de timp, uneori, atunci cand sunt descoperite de partenerul cu care ai o relatie stabila. Alteori, se dizolva de la sine cand dispare chimia dintre cei doi. In alte cazuri, dupa o perioada de “nebunii”, o aventura incepe sa semene cu o relatie din care de-abia astepti sa scapi. Mai sunt si situatii cand aventura se termina cand unul dintre parteneri are un mare sentiment de vinovatie sau se teme de divort sau despartirea de cel cu care o relatie stabila.

Ce poti sa inveti dupa ce ai avut o aventura extraconjugala

Indiferent de cauzele care duc la ruptura acestei aventuri, daca ai trecut prin asa ceva, poti sa tragi cateva invataturi. Poti afla ce s-a intamplat de ai ajuns in aceasta situatie.

Iata care sunt principalele patru lectii, potrivit Psychologytoday.com, pe care le poti invata dupa ce ai avut o aventura:

1. Afli ce nu merge in relatia de cuplu

Daca te-ai plans tipului cu care ai avut o aventura despre unele aspecte din relatia cu partenerul tau stabil, poti sa iti faci o idee despre ce nu merge bine. Te plictisesti? Nu ai parte de destula afectiune sau sex? Te simti singura? Ai nevoie sa fii auzita, nu criticata? Poti afla raspunsul la aceste intrebari atunci cand ai o aventura. Din pacate, de multe ori nu poti da un nume nevoilor tale pana cand nu primesti ceea ce vrei din alta parte. Adica de la un alt partener.

2. Iti dai seama care iti sunt nevoile

Cand iesi din rutina ta zilnica iti poti da seama care iti sunt nev

oile reale. Primesti de la noul tau partener ceea ce nu primesti de la barbatul cu care ai o relatie stabila? In felul acesta, atunci cand ai o aventura extraconjugala poti sa iti dai seama ce anume iti lipseste. Si, in acest fel, poti sa cauti ceea ce te face cu adevarat fericita.

3. Iti dai seama ce te hraneste cu adevarat spiritual

Intr-un fel, daca ajungi sa ai o aventura, inseamna ca, in sinea ta, simti ca meriti aceasta escapada romantica. Sentimentele, atunci cand decizi sa ai o relatie extraconjugala, sunt puternice. Nu e numai nemultumirea ca nu ai mai facut sex de doua saptamani. E vorba despre faptul ca te simti nedreptatita. Ai sentimentul ca nu esti apreciata. Sentimentele negative fata de cel cu care ai o relatie stabila se acumuleaza si devin tot mai adanci.

4. Intelegi ce e important pentru tine

Atunci cand ai o aventura ajungi sa afli, intr-un final, ce e cu adevarat important pentru tine. E vorba despre valori proprii, nu despre adoptarea valorilor altora. E vorba si despre viziune – cum iti imaginezi tu viata ideala, care sunt prioritatile tale în ceea ce priveste job-ul, relatia de cuplu, familia.

Daca esti capabila sa treci dincolo de stadiul „Imi pare rau, hai sa o luam de la capat” si iti acorzi destul timp ca sa reflectezi la cele mai profunde intrebari si idei pe care ti le aduce o astfel de aventura, ai sansa sa nu mai traiesti in umbra in relatia ta.

Daca ai avut o aventura, “profita de ea”, in sensul bun, si: afla care sunt lucrurile de care ai nevoie, care e morala acestei aventuri, ce nu mergea in relatia ta, cum vrei sa iti construiesti viata, ce trebuie sa schimbi ca sa fii fericita, ce vrei in intimitate? Mai simplu spus, ce iti trebuie ca sa nu mai ai nevoie de alte aventuri?

Acum ca stii ca poti invata unele lucruri din faptul ca ai o aventura, afla si De ce regretele nu sunt intotdeauna daunatoare.

FOTO: istockphoto.com