Ai o relatie cu un coleg de serviciu? Ce e de facut?

Cand vrei sa ai o relatie cu un coleg de serviciu trebuie sa fii atenta la multe lucruri. In primul rand, sa nu te grabesti sa anunti relatia inainte de a va asuma amandoi acest pas! Si fii atenta si la codul de conduita al companiei!

Relatiile amoroase la job nu sunt ceva neobisnuit. Potrivit Beliefnet.com, 40% dintre oameni au sau au avut o relatie cu un coleg de serviciu. Pana la urma, colegii sunt cei cu care petrecem o mare parte din timpul zilei.

Inainte sa incepi o relatie cu un coleg de serviciu, il observi si constati ca iti plac multe lucruri la el: cum vorbeste, cum se imbraca, faptul ca are umor. Daca simti ca si el e atras de tine, e foarte probabil sa nu va abtineti si sa flirtati unul cu altul. De aici si pana la a avea o aventura mai e doar un pas. Dar orice relatie cu un coleg de serviciu vine la pachet cu niste complicatii. Cum ar fi ca vei incepe sa eviti sa te apropii de biroul lui, ca sa nu creada ceilalti ca iti confunzi viata personala cu cea profesionala. Totusi, nu te grabi sa il respingi pe cel pe care il placi doar pentru ca iti e coleg! Mai bine cantareste situatia si afla ce e bine sa faci si ce nu e bine sa faci cand ai o relatie cu un coleg de serviciu.

Ce sa iei in considerare daca vrei sa ai o relatie cu un coleg de serviciu

1. Nu anunta imediat relatia pe internet!

Cand esti indragostita, poate fi foarte tentant sa impartasesti noua relatie cu toata lumea. Iar Facebook e foarte ispititor din acest punct de vedere. Dar e ceva ce poti regreta mai tarziu, daca lucrurile ies prost dupa cateva zile. Mai bine fa o intelegere cu noul tau partener despre momentul potrivit cand sa va anuntati relatia.

2. Fii discreta!

Nimeni nu vrea sa stie detalii despre intalnirile si despre flirturile voastre. Locul de munca nu e potrivit pentru asa ceva! Daca aveti ceva de discutat, iesiti putin la aer si lamuriti lucrurile! Sau, si mai bine, discutati dupa serviciu! Colegii tot vor afla, mai devreme sau mai tarziu, dar e de preferat sa nu va impartasiti detaliile relatiei cu ei!

3. Nu ignora politica firmei!

Citeste codul intern de conduita al companiei la care lucrezi! Fiecare companie are viziuni diferite. Unele companii pot cere sa faci publica o relatie inceputa la locul de munca, altele nu accepta astfel de relatii. De ce au sens aceste reguli interne? Pentru ca unii se pot plange de favoritism, discriminare sau hartuire. Nu exista legi care sa reglementeze relatiile romantice la job, dar firmele pot sa aiba propriile reguli.

4. Stabiliti niste reguli!

Cel mai bine e ca, atunci cand intri intr-o relatie cu un coleg de serviciu, sa stabiliti niste reguli de cuplu. Cat o sa pastrati secretul? Cum va veti comporta dupa ce colegii vor afla? Si, mai ales, ce veti face daca relatia nu functioneaza? Veti reusi sa aveti o relatie strict profesionala dupa despartire sau va fi nevoie sa va mutati in departamente diferite?

5. Nu flirtati pe emailul de serviciu!

E la indemana sa trimiti mesaje de dragoste folosind emailul de serviciu, dar la fel de usor poti sa pui o adresa gresita la destinatar si, astfel, sa va dati de gol prin felul in care flirtati.

E drept ca e dificil sa ai o relatie la job, dar unele cupluri reusesc! CareerBuilder.com a facut un studiu pe 7.000 de repondenti, dintre care 31% au spus ca relatiile pe care le-au avut la job s-au continuat cu o casatorie.

FOTO: Guliver

Acum ca stii cum sa te comporti daca ai o aventura la job, afla si Ce sa faci daca esti indragostita de un barbat indisponibil emotional.