Daca te pacalesti singura, nu poti sa ai o relatie puternica

Cateodata ramanem in relatii fara viitor din teama de necunoscut. Si ne pacalim singuri ca totul este bine, cu ajutorul unor stratageme de a reduce tensiunea. Daca ai o relatie puternica, atunci nu apelezi prea des la ele!

Atunci cand o relatie nu mai functioneaza, de multe ori amanam deznodamantul amagindu-ne ca totul merge cum trebuie. Elitedaily.com iti explica ce fel de comportamente ai putea aborda pentru a elimina tensiunea intr-o relatie nefunctionala, potrivit stiintei! Pentru ca atunci cand ai o relatie puternica ele exista acolo ca cireasa de pe tort, nu ca singurele lucruri care va tin impreuna.

3 comportamente care tradeaza o relatie de compromis

1. Alinturi. Poreclele atat de dulci incat aproape iti provoaca diabet sau folosirea unei voci de rasfat exista in cantitati moderate atunci cand ai o relatie puternica. Dar daca simti ca nu le mai suporti sau ca sunt prea mult, este posibil ca acestea sa fie un simptom a ceva mai grav. Daca va spuneti “ursuletule” sau “iubi” ca sa nu urlati unul la celalalt, este momentul sa-ti reevaluezi relatia. Stiinta spune ca acele cupluri cu probleme se alinta pentru ca le aduce aminte de copilarie si de felul in care se simteau in siguranta cand cei doi erau alintati de parinti. De asemenea, in momentul alintului, creierul tau produce chimicale ale fericirii precum dopamina si oxitocina.

2. Minciuni. Atunci cand trebuie sa-l pacalesti sau sa-l momesti cu “o surpriza” pentru a-l convinge sa faceti ceva, s-ar putea sa aveti parte de o problema. Pentru ca astfel, comunicarea dintre voi nu este prea buna si nici nu sunteti dispusi sa faceti efort unul pentru celalalt, decat cu ajutorul manipularii. Asemenea jocuri sunt asemanatoare cu momentele din copilarie in care nu te opreai din plans decat daca primeai inghetata sau jucaria mult-visata. Incearca sa revitalizezi comunicarea dintre voi. Spune-i pe sleau ce ai nevoie.

3. Sex. Daca aveti certuri si sexul este singurul lucru care va poate scoate din starea de tensiune, atunci nu faceti decat sa maturati problemele sub covor. Oricat de pasional ar fi sexul atunci cand tensiunea este inalta, acest comportament nu rezolva nimic, ci doar amana cearta pentru urmatorul moment. Puteti face sex pentru a va calma, mai ales ca orgasmul va limpezeste mintea. Dar este important sa continuati sa discutati problema imediat dupa impacare. Nu asteptati pana la urmatoarea cearta!

Daca v-ati calmat, iata ce nu ar trebui sa faci dupa o cearta cu iubitul!

Foto: iStock