Banii intr-o relatie: cum se impart cheltuielile si veniturile

Banii intr-o relatie nu ar trebui sa reprezinte o problema, dar sunt momente in care partenerii se cearta din cauza cheltuielilor prea mari sau din cauza problemelor pe care le au la capitolul financiar, scrie lovepanky.com. Indiferent de situatie, este bine sa existe comunicare intre partenerii de cuplu.

Nu exista o regula universala cand vine vorba de cheltuieli si venituri, insa banii intr-o relatie nu ar trebui sa reprezinte o problema cand doua persoane se iubesc. Chiar daca se confrunta cu perioade dificile, este important ca in cuplu sa existe intelegere, comunicare si apreciere, iar restul problemelor se vor rezolva treptat.

Banii intr-o relatie: cum se impart cheltuielile si veniturile

1. Prioritatile trebuie stabilite din timp

In cazul in care locuiti impreuna, prima regula este sa va impartiti bine prioritatile. Amandoi trebuie sa renuntati la acele lucruri care nu va sunt necesare si sa va concentrati asupra cheltuielilor pe care nu puteti sa le amanati. Este important sa achitati la timp toate facturile si apoi sa va faceti unele mofturi.

2. Un plan de economii este mereu o idee buna

Chiar daca nu reusiti sa strangeti foarte multi bani, este important sa aveti un plan de economii. Astfel, veti avea o suma pentru zile negre sau pentru acele concedii pe care le planificati de ceva timp. Indiferent care sunt motivele pentru care considerati ca este important sa faceti economii, este bine sa va ganditi cum sa strangeti mai multi bani.

3. Datoriile trebuie platite la timp

Daca unul din voi are datorii, este bine ca acestea sa fie platite la timp. Discutati despre posibilitatea de a achita orice imprumut sau factura restanta si evitati sa apelati la un nou imprumut financiar, cel putin pentru o perioada determinata.

4. Limitele pentru cardurile de credit sunt necesare

In cazul in care amandoi aveti carduri de credit si aveti obiceiul sa faceti foarte multe cumparaturi si sa depasiti suma pe care puteti sa o acoperiti, cereti bancii sa impuna o limita de credit. De asemenea, daca reusiti sa achitati toata suma imprumutata si considerati ca nu mai aveti nevoie de acele carduri, nu ezitati sa renuntati la ele.

5. Comunicarea este importanta in cuplu

Indiferent in ce situatie va aflati cu banii, este bine sa vorbiti deschis despre cheltuielile si veniturile pe care le aveti. Nu este cazul sa renuntati la unele placeri sau sa faceti diferite sacrificii, ci este suficient sa stabiliti impreuna ce lucruri va plac, unde vreti sa mergeti in concediu sau ce facturi si rate aveti de platit. Puteti sa va imprumutati reciproc atunci cand este cazul sau puteti sa apelati la economii, in orice caz, orice situatie poate fi rezolvata prin comunicare.

6. Oricand este un moment bun pentru un nou inceput

Nu ati reusit sa ajungeti la o intelegere pana acum, ati avut foarte multe cheltuieli, rate de achitat, credite neacoperite sau certuri care au plecat de la bani? Nu este cazul sa va faceti griji, pentru ca oricand puteti sa aveti un nou inceput. Stabiliti de comun acord sa acordati mai multa atentie situatiei financiare si veti reusi sa rezolvati treptat orice problema.

Citeste si: Cum sa NU mai cheltui banii aiurea pe haine – 4 trucuri!

Foto: Guliver