barbatii fac primul pas relatie

Barbatii fac primul pas? Sau nu? Nu mai traim in vremurile in care nu se cuvenea ca o femeie sa faca primul pas, si totusi ... cine are initiativa?

Nu sunt o tipa care se viseaza in romanele lui Jane Austen. Ba din contra. Imi place sa incalc adesea regulile, sa provoc, sa ma joc, sa aleg relatii neconventionale in locul celor potolite, insa un singur lucru nu-mi place sa fac: primul pas. Dar barbatii fac primul pas? Cine trebuie sa aiba initiativa?

Si nu vorbesc aici de discutii pe Facebook, Tinder sau alte site de socializare/combinare, ci in viata reala, asa cand vezi pe cineva pe strada sau intr-o cafenea, iti trezeste interesul si-l abordezi. Mie nu mi s-a mai intamplat asta de multi ani. Si chiar si atunci, in urma cu multi ani, cand mi s-a intamplat “minunea”, totul a decurs foarte lent si calculat.

Barbatii fac primul pas? Multi ezita de teama unui refuz

Era un tip cu care aveam multe cunostinte comune, mergeam cam in aceleasi locuri si dupa cateva saptamani in care ne-am tot privit fara sa ne salutam, a catadicsit sa vina catre mine si sa se prezinte. Cam greu si cred ca n-ar trebui sa fie asa. Mi-ar placea mai multa spontaneitate, mai multa naturalete, mai multa relaxare din partea tipilor zilelor noastre. Majoritatea femeilor nu musca (cred eu) si viseaza in secret sa fie abordate mai des, sa li se faca un compliment la care sa raspunda cu un zambet, sa li se ceara numarul de telefon si nu linkul de Facebook.

Am multi prieteni baieti care-mi spun ca prefera sa joace safe, sa foloseasca o abordare online care nu permite un refuz foarte brutal, insa eu cred ca o poveste inceputa ca pe vremuri are sanse mai mari sa fie spusa nepotilor. Cred ca acel curaj de care ai nevoie ca sa faci primul pas este acelasi curaj care te ajuta sa depasesti momentele mai dificile cu care sunt presarate relatiile. Si cred ca daca nu iti asumi un refuz, atunci nu-ti poti asuma nicio relatie adevarata cu bunele si cu relele ei. “Barbatii sunt noile femei” imi spunea o amica mai demult si de aceea in multe cazuri primul pas ramane in aer pentru ca si ei, ca si noi, asteapta un prim gest de la celalalt.

Citeste si: “5 lucruri total interzise la prima intalnire”!

Foto: istockphotos.com